Brakelse B???????????????????????????????? ???????? ???????????????????? ???????????????????????????????? ???????????????? ???????????????????????? ???????????????????????? : ???????????????????? ???????? ????????????????????????????????tske

De Brakelse Brouwerij De Graal lanceerde woensdag ll.twee nieuwe bieren nl. De Tirse en de Strontketske.

???????????????? ????????????????????????

Wim Saeyens : “Als aanvulling op ons  assortiment is er nu dus het nieuwe Tirse bier, een donkerblond glutenvrij hoppig bier met fruitige Amerikaans hopsoorten (Mosaic, Cascade, Citra en Amarillo).

Een tweede bier is de Strontketske. Dit is een zacht,aangenaam, donker glutenvrij bier met Europese hoppen en is in feite een winterbier dat elk jaar iets anders zal smaken.”

De editie 2022-23 is gemaakt met Magnum hop.”

Fotowedstrijd

Eerder dit jaar organiseerde men een wedstrijd waarin men op zoek was naar een oude of nieuwe foto van het steegje Tirse.

Vroeger was dit een smal steegje, maar momenteel is het volledig gerenoveerd en omgebouwd tot een parking.

De zoektocht naar een foto voor het bieretiket was geen gemakkelijke opdracht en daarom riep de brouwerij de hulp in van de Brakelaars en omwonenden.

Na selectie bleven een oude én een nieuwe foto over.

De oude foto van het steegje werd aangereikt door Ludwig De Temmerman van de Geschied- en Heemkundige Kring Triverius.

De foto werd rond 1980 genomen door Paul Baguet, eerste secretaris-penningmeester en medestichter van GHK. Triverius.

De nieuwe foto voor Tirse, een bovenaanzicht, werd ingezonden door hobby-,dronefotograaf Christophe Hunninck.

Beide winnaars mochten deze avond de nieuwe bieren proeven en keerden huiswaarts met hun gewonnen eerste prijs, 3 bakken bier (beide verkozen de flesjes ipv. het equivalent vat)

Beide bieren zijn aanwezig op de Bles Bierhappening in Zottegem

Geertrui Loman: “De bieren kunnen zaterdag as. reeds een eerste maal geproefd worden op de 28ste nationale Bles Bierhappening in de feestzaal van de Bevegemse vijvers te Zottegem.”

Brouwerij De Graal

Brouwerij De Graal is een Belgische ambachtelijke brouwerij , gelegen in Brakel. De brouwerij werd opgericht in 2002 door Wim Saeyens, die een brouwersopleiding volgde bij de Rijksbrouwersschool.  Het bedrijf staat in voor de permanente productie van een zestal bieren en brouwt daarnaast op bestelling (vanaf 500 liter). De brouwerij exporteert ook naar heel wat landen.