Stand-up comedian Han Solo vonkt en spettert in GC De Kluize

Landelijke Gilde blij met mooi succes

Na afloop was iedereen het eens, stand-up comedian pur sang Han Solo loste de hoge verwachtingen in. Tot groot genoegen van de Landelijke Gilde en het Kluize – team zat het Gemeenschapscentrum De Kluize afgeladen vol. Uitverkocht. Van een mooi succes gesproken. Het was heerlijk om Han Solo aan het werk te zien. Op het podium lichtreclames van Raider, BRT, Pisang Ambon, ASLK, Nopri. En Han Solo meteen sterk op dreef. ‘Retro’ werd een topper. Sterke show. Lachen, brullen, gieren. Heerlijke satire. Het overgrote deel van het publiek bedankte met een staande ovatie. Terecht.
Olijke Han Solo start sterk, de interactie met het publiek is knap. De fans van het comedygenre hadden er ook duidelijk zin in. En ze hadden gelijk. De sfeer was meteen opperbest en bijna voortdurend uitbundig. En het kon niet anders. Han Solo stal de show. Het bleek alweer stand-up comedy is niet voor doetjes. Het publiek ruim anderhalf uur entertainen is een krachttoer. Han Solo vonkt en spettert. Om maar te zeggen dat het meermaals vlamde in de comfortabele Oosterzeelse cultuurtempel. Hij komt meer dan eens to the point. Het publiek genoot van bij de start van Han Solo. Hij wekt met zijn interactie meteen sympathie op. Comedy van de bovenste plank. Een hoge amusementswaarde. De stijl en het enthousiasme van Han Solo werken. Zijn optreden sloeg aan. Hij stak bijna voortdurend het vuur aan de lont van een op en top humoravond. Hij rijgt met een verbazend gemak de dosissen humor aan mekaar.  Een gigantische pot comedy wordt opengetrokken. Han Solo heeft charisma. Het geniaal materiaal drijft het publiek meermaals naar lachsalvo’s.
Wat is hij maar al te blij, dat hij nu al een tijd – na de vermaledijde coronacrisis – opnieuw volop kan optreden. Hij begon de roep van het podium fel te missen. Duidelijk, Han Solo had er enorm veel zin in. Nieuwe vondsten. Scherp. Origineel. Opvallend zijn gelaatsexpressie, zijn gebaren, zijn bewegingen. Het publiek bedankte geregeld met een warm applaus. Passeren onder andere de revue: corona, vaccinatiecentrum, hapjes, tapas, cadeaus, Bongobon, liefdesbrieven, postbode, Brussel, robot, e-mail, garagist, klimaatlied en afscheidslied mobilhome (hij kan nog zingen ook én verrassend goed), TV – figuren Emiel Goelen, Jacques Pijpen, Eddy Demarez, Herwig Van Hove, Felice, Sinterklaas, Black Friday. In de show komt zijn komisch talent bovendrijven. Er komen in de show rake beschouwingen, maar het gefilosofeer eindigt altijd met een grap. Kortom, ‘Retro’, een ijzersterke voorstelling. Opgefleurd met vleugen muziek. Han Solo bewees dat hij in het rijtje staat van de betere stand-upcomedians die Vlaanderen telt. Na afloop van de ronduit schitterende voorstelling ‘Retro’ sprokkelden we een paar reacties. ‘Echt super’. ‘We hebben hard gelachen’. ‘Kijken uit naar de opvolger van ‘Retro’. Gewoonweg keigoed’. ‘Heel grappig’ ‘Een kriek gelachen’. ‘Een performer van de bovenste plank’. ‘Heerlijke stand-up comedyavond’. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).