Carnavalsgekte in Zwalm dit weekend (21-22-23 januari 2023 )

Carnavalstoet op zaterdag 21 januari in Munkzwalm

Morgenavond op 21 januari slaat de carnavalsgekte toe in Zwalm. In Munkzwalm heeft er om 19.11u  de start plaats van de 8ste carnavalstoet.  De vorming van de stoet heeft plaats bovenaan de Zuidlaan.  Vooreerst rijdt de reclamestoet naar beneden gevolgd door de carnavalstoet.

De prijzenpot bedraagt dit jaar het recordbedrag van 7000 euro en wordt verdeeld onder alle deelnemers, individuelen, duo’s, trio’s, kleine en grote groepen. Iedereen heeft prijs. Inschrijven kan vanaf 17.30u in Café  Ysebaert.  De prijsuitreiking is voorzien rond 1u en er is de carnavalparty met dj Koen.

Kindercarnaval

Op zondag 22 januari is er het elfde kindercarnaval om 14u. Inschrijvingen zijn mogelijk tussen 13u en 13.45u in café Ysebaert. Men voorziet een rondgang langs de De Coenestraat en de city2 wijk  om vervolgens terug af  te zakken naar zaal Thetalia voor de kinderfuif.

Seniorencarnaval

Op maandag 23 januari is er seniorencarnaval met DJ Koen en dit vanaf 13.30u.

Keizer- Nar Mircea zal prominent  aanwezig zijn tijdens dit groots weekend  in Munkzwalm.

 

Sleuteloverhandiging 

Gisteren had de sleuteloverhandiging plaats die Keizer-Nar Mircea in ontvangst mocht nemen op het gemeentehuis van Zwalm. Dit in aanwezigheid van heel wat carnavalisten uit Zwalm en omstreken.

Het college van burgemeester  en schepenen was voor deze unieke gelegenheid uitgedost als   markiezen/stadhouders.

Omleiding 

Door dit carnavalgebeuren is de N415 ( tussen  de kruispunten Den Os en het Hoofd) tijdens de avonduren afgesloten en wordt er een passende omleiding voorzien!