Leerlingen Vrije Basisschool Zwalm De Baobab maken samen met hun grootouders een wereld van verschil

Voor de grootoudernamiddag kwamen ze in de Baobab (St.-Blasius-Boekel) met een origineel idee op de proppen. Geen dans- of toneelvoorstelling deze keer, maar allerlei activiteiten om de wereld een beetje mooier te maken.

De grootouders werden uitgenodigd om samen met de leerlingen de handen uit de mouwen te steken in verschillende workshops. Zo gingen ze wandelen om afval te verzamelen, werden bijenhotelletjes in elkaar geknutseld, oude truien werden gepimpt voor dikketruiendag, kasten kregen een tweede leven en nog veel meer.

Ondertussen ging ook een ploeg van grootouders en leerlingen aan de slag om een waar hapjesfestijn voor te bereiden met aandacht voor fair trade en lokale producten. Zo kon iedereen gezellig napraten met een hapje en een drankje na een drukke namiddag.

Ter voorbereiding van de hapjes gingen de leerlingen op donderdag alvast langs bij enkele lokale handelaars om meer te weten te komen over de korte keten.

We danken ook graag enkele lokale handelaars, waaronder Lekker Lokaaltje, Zwalmbeekhoeve, De Goede Zaak, Ourobouros, Ohne, de Klokmanshoeve, de Boembekemolen en ’t Alkeveld.