In beeld/video: nieuw zwembad in Brakel feestelijk geopend

Het nieuwe zwembad in sportcentrum De Rijdt is helemaal klaar. Vanaf maandag 20 maart 2023 opent het FARYS zwembad volledig haar deuren. Er is een groot bad (25 op 10 meter) met 4 ruime banen en een kinderbad. Het zwembad brengt meteen nog meer leven. Zo start een nieuwe zwemclub met lessenreeksen en opent ook een nieuwe cafetaria met zicht op het zwembad en de sportzaal.

Vandaag had de officiële opening plaats met toespraken en enkele demonstraties in het nieuwe bad!

 

Zwemmen tussen het groen

Meer dan 43 jaar na de opening van zwembad Poseidon opent in Brakel het nieuwe zwembad in sportcentrum De Rijdt. Met ook een klimmuur, squashlokalen, polyvalente zaal, Finse piste, visvijver, petanque velden, voetbalveld en meer, is er in De Rijdtmeersen een mooie plek gecreëerd voor de sportliefhebber. De open en groene omkadering zorgen voor een rustige omgeving voor jong en oud.

Vanda

Daarnaast blinkt het zwembad uit in duurzaamheid. Het robuuste ontwerp, de onderhoudsarme materialen, de oriëntatie van het gebouw en de strategische zonering binnenin vormen een duurzame basis voor het nieuwe bad. Naar energieverbruik is het nieuwe zwembad namelijk erg zuinig. Zo wordt in het nieuw zwembad 1/5e minder water en 45% minder elektriciteit verbruikt.

Heel toegankelijk

Het nieuwe zwembad is voor iedereen erg toegankelijk. Er zijn 6 groepskleedkamers voor 20 personen en 4 familiecabines. Hiervan zijn er 2 volledig uitgewerkt voor mindervaliden. Verder is er een brede speedgate, drempelloze ruimtes, toegankelijk sanitair, aangepaste lockers en een aangepaste balie en kassa. Beide zwembaden zijn ook voorzien van een plateaulift.

De drempelloze toegang tot het zwembad is al vanaf de parking ingericht. Het niveau van de parking is immers doorgetrokken tot aan de voordeur van het zwembad. Dat kon door de bestaande hoogteverschillen volledig weg te werken ter hoogte van de toegangsweg.

Nieuwe cafetaria

Samen met het zwembad opent een nieuwe cafetaria. Vooral voor ouders is dat belangrijk, want elke week volgen zo’n 180 kinderen zwemles. Daar komen nog eens de ouders van sportlessen in de sporthal bij. Op die manier valt er in de cafetaria altijd wel iets te zien. De combinatie van zicht op de sporthal en zicht op het zwembad zal leven brengen in de cafetaria.

Nieuwe zwemclub

Ook zwemclub Brakel Swimming Team is enorm opgetogen met de opening. De nieuwe zwemclub is blij dat het zwembad hun tweede thuis kan worden. Op die manier wordt het nieuwe zwembad een topbestemming voor sportieve zwemmers. Naast BOW (Bootcamp On Water) biedt de club zwemlessen aan voor jong en oud. Ze geven lessen op maandagavond, woensdagavond (BOW), donderdagavond (telkens vanaf 20 u.) alsook op zaterdagochtend van 8 tot 10 uur. De allerkleinsten zwemmen op zaterdagochtend in shiften van 40 minuten, steeds onder begeleiding van een gediplomeerde lesgever.

De openingsuren van het nieuwe zwembad zijn te vinden via Zwembad openingsuren | Gemeente Brakel

(87) opening zwembad Brakel – YouTube 

zeemeermin in nieuw Brakels zwembad – YouTube

stunten met kano’s in Brakels zwembad – YouTube