Nieuwe inwoners werden verwelkomd in Brakel

In Brakel werden gisteren de nieuwe inwoners verwelkomd. Dit gebeurde niet op de  klassieke manier met een busrit maar met een film over Brakel  in twee delen en een etentje tussen door. De nieuwe inwoners werden er verwelkomd door het schepencollege o.l.v. burgemeester Stefaan Devleeschouwer. Er waren tevens enkele oppositieraadsleden aanwezig, minister van staat Herman De Croo  en leden van de lokale politie. De nieuwe inwoners kregen een handelstas als verwelkomingsgeschenk  met allerhande info over Brakel.

Zo hadden we een gesprek met nieuwkomers Johan Remue en vrouw Mireille die 19 jaar een buitenverblijf hadden in Brakel en nu definitief naar hier komen wonen doordat ze het drukkere Gent achter zich laten.

André Verniers kwam in Brakel terecht omdat hij zijn liefde Anne Marie Didier volgde. Anny Clepkens en Jan Bracke woonden in het naburige Etikhove en settelen zich nu in Opbrakel. Carolien Wille uit Aalst vestigde zich in Zegelsem met

kinderdagverblijf   Pooh’s vriendjes.  Lara Haelterman en Speleers Niels zijn afkomstig uit Zottegem en Oosterzele en komen zich vestigen in Nederbrakel. Isabelle De Naeyer en Dirk Kints hebben een zaak in het naburige Zwalm en wonen nu in Michelbeke.

Het werd een boeiende kennismaking waar heel wat gesprekken uit voortvloeiden. Er werd nog druk nagekaart bij een drankje en een dessertje.