3de Zeeplistenrace te Munte een overdonderd succes

In het pittoreske dorpje Munte liep zondag namiddag vol met kijklustigen voor de 3de editie van de zeepkistenrace. Langs de steile Zink stoven verschillende kleurrijke zeelkisten naar beneden, de ene traag de andere met een forse snelheid.

Zesentwintig karren of andere  vehikels denderden de Zink naar beneden. Tussen strobalen, onder een watergordijn en het spectaculairste  was de schans. Enkel races belande in de strobalen maar zonder erg stonden ze op en vervolge hun parcours. Onder luid applaus werden ze naar de finish geschreeuwd, dit doen we samen: de school, de bewoners, en zelfs de kerk doet mee. Mensen samenbrengen, daar draait deze wedstrijd om

Er zijn maar liefst acht categorieën waarin je een prijs kan bemachtigen:

Snelste: de prijs voor de drie zeepkisten die het snelst het parcours aflegden. Uiteraard kan er maar één echt de snelste zijn.
Vernuftigste: de prijs voor de technisch best gemaakte zeepkist
Origineelste: de prijs voor het origineelste idee
Mooiste: de prijs voor de kist die de juryleden ten huwelijk vroegen
Grappigste: de prijs voor de zeepkist die ons het hardst liet lachen
Beste performance: de prijs voor het team dat de beste performance tijdens de rit uitvoerde.
Pechvogel: voor wie nu eens écht pech had.

De  teams

the cat kids , Het verloren schip,Team Sint-Elooi, Woensel , De zeepschuiten, The Closet, Crazy Kip Hawaï, De Schelderoodse, De haai, Niels On Wiels, The Fast and the Beautiful, De Knallers, De knutselaars, de vliegende badeendjes,  ISAT-Star, MANNEN met BAARDEN, De Hotte Hondjes, the lion flamers, De Deurzetters, Alexander, Techniekschuur, De vliegende fakirs, De popcorn racers , Het rijdend oerwoud, OshieJoshie en  De vliegende dat waren de deelnemers