College Melle vakantiekampen Heyo, 154 kinderen gaan voor het record ‘simultaan zonnecrème smeren’

onder het moto “Jong geleerd is oud gedaan”

Vrijdag hebben 154 enthousiaste kinderen van Heyo vakantiekampen in Melle deelgenomen aan de recordpoging ‘simultaan zonnecrème smeren’. In totaal namen er zo’n 4.460 kinderen van 66 verschillende Heyo-kampen in binnen- en buitenland deel. Met de recordpoging wil Heyo het belang van zonnebescherming extra in de kijker zetten.

De kinderen en monitoren van het ‘op berenavontuur’-, ’techniekfabriek’-, ‘musical’-, ‘repti’- en ‘snackfestival’-kamp in Melle hebben zich vandaag mee ingezet om het wereldrecord zonnecrème smeren te verbreken. Alle kinderen gingen enthousiast aan de slag om zich te beschermen tegen de zon. Niet alleen een knappe prestatie, maar ook een krachtige boodschap om het belang van zonnebescherming aan te kaarten. Het huidige record ligt op 2.441 personen en werd in 2019 gevestigd in India.

“De kinderen insmeren is een vaste activiteit die we elke dag twee keer inplannen. Op die manier willen we aan de kinderen het belang van insmeren tonen, want zo’n belangrijke boodschap kan je niet vroeg genoeg meegeven”, geeft Karolien De Roos, kampcoördinatoren op het Heyo-kamp in Melle, aan.

Heyo, onderdeel van welzijnsgroep Helan, zet sterk in op zonnebescherming. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ zijn er op elk Heyo-vakantiekamp dagelijks twee insmeermomenten. Heyo wil de kinderen bewust maken van het belang van je goed en voldoende in te smeren, ook in België of als het minder goed weer is.

Het totale overzicht van recordpoging Heyo vakantiekampen:

  • 4.460 kinderen
  • 478 monitoren
  • 66 locaties