Belgische burgemeesters op visite bij Koning Filip en Koningin Mathilde.

Gisteren namiddag zakten zowel vanuit Vlaanderen als Wallonië alle burgemeesters af naar het Koninklijk Paleis te Laken waar ze ontvangen werden door koning Filip en koningin Mathilde. Het werd een hartelijk ontvangst op het Paleis. Om de x-aantal jaren worden burgemeesters uitgenodigd door het koningspaar. Ook burgemeester Tim De Knyf (NH) uit Sint-Lievens-Houtem tekende present. “Het werd mijn tweede ontmoeting met onze koning”. vertelt ons Tim De Knyf. “De eerste ontmoeting was in 2013 toen koning Filip de eed aflegde als nieuwe koning. Hij bezocht toen ook het Warandepark waar wij vanuit Sint-Lievens-Houtem ook een stand hadden van en over onze winterjaarmarkt in Houtem. Al was ik toen nog schepen. Tijdens zijn toespraak getuigde het staatshoofd dat we een cruciale rol speelden in bijvoorbeeld de reactie op de covid-crisis en de opvang van Oekraïense ontheemden. Hij benadrukte ook het welzijn van onze lokale besturen en toonde veel respect en waardering voor het werk en inzet op onze gemeenten. Het was zeker een zeer leuke en aangename ontmoeting tussen ons allen en vooral interessant om ons netwerk onder burgemeesters te vergroten en collega’s te ontmoeten die je anders nooit zal ontmoeten. We waren met een delegatie van burgemeesters uit de Vlaamse Ardennen, waaronder mezelf, Joop Verzele (Kruisem), Cynthia Browaeys (Horebeke), Jurgen Soetens (Lierde), Marnic De Meulemeester (Oudenaarde),  Johan Van Tittelboom (Herzele) samen met zijn echtgenote en Gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter, Ignace Michaux (Ronse), Luc Vander Meeren (Wortegem-Petegem) aldus burgemeester Tim De Knyf.

België telt 581 gemeenten. De 300 Vlaamse steden en gemeenten zijn verdeeld over vijf provincies, met name Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen. De 262 Waalse steden en gemeenten zijn verdeeld over vijf provincies, met name Henegouwen (Hainaut), Luik (Liège), Luxemburg (Luxembourg), Namen (Namur) en Waals-Brabant (Brabant wallon). Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bestaat uit 19 gemeenten.

Foto boven: Koning Filip schudt de hand van Burgemeester Tim De Knyf (NH) Sint-Lievens-Houtem.

Foto’s onder:

Burgemeester Tim De Knyf samen met een aantal collega’s uit de Vlaamse Ardennen zoals Joop Verzele (Kruisem), Cynthia Browaeys (Horebeke), Jurgen Soetens (Lierde), Marnic De Meulemeester (Oudenaarde),  Johan Van Tittelboom (Herzele) samen met zijn echtgenote en Gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter, Ignace Michaux (Ronse), Luc Vander Meeren (Wortegem-Petegem).

En sfeerbeelden tijdens het ontvangst en groepsfoto met het Koningspaar en alle burgemeesters.