Zeepkistenrace lokt heel veel volk naar Munte

Bloemenwagen wint bij de kinderen en de badkuip is de algemene winnaar

Zondagnamiddag was het pittoreske Munte decor voor de vierde Landelijke Zeepkistenrace. Zelfgemaakte bolides en toegejuicht door het talrijk opgekomen publiek. De Landelijke Zeepkistenrace Munte is een organisatie van de Oudervereniging Landelijke Steinerschool Munte en de lokale buurtbewoners van Munte. De 36 ingeschreven  deelnemers waagden zich een weg tussen obstakels zoals strobalen en zelfs een watergordijn. De trofee waarvoor gestreden werd voor de snelst, maar ook de mooiste, grappigste en meest vernuftige zeepkist.

Met deze race der lage landen willen we vooral het gemeenschapsgevoel in Munte opkrikken. Het is een familiegebeuren dat de mensen samenbrengt en waarbij mensen maanden vooraf uren sleutelen aan hun karretje. Tussen de zeepkisten zaten heel wat mooie creaties. Gewonden vielen er evenwel niet en de gecrashte pechvogels kregen van het publiek een troostend applaus.

De badkuip is de algemene winnaar en de bloemenwagen bij de kinderen.