Jasper van Riet (OLVC campus Bevegem) laureaat scholenwedstrijd Herman De Croocentrum

Jasper van Riet (6 GL) van het Onze-Lieve-Vrouwcollege in de wijk Bevegem in Zottegem is de laureaat van de 36ste scholenwedstrijd van het Herman De Croocentrum.

Over de scholenwedstrijd van het Herman De Croocentrum, zie link

“Kort na de geboorte van het HDC Centrum werden in 1989 de Schoolwedstrijden ingericht. Voor de wedstrijden secundair onderwijs werd telkens een wisselend thema – met aan het hoofd een prominente voorzitter met specifieke expertise – en een aangepaste jury ter beoordeling ingesteld. De origine van de deelnemende secundaire school (gemeenschaps- of vrij onderwijs) was nooit vooraf bekend bij de juryleden, hetgeen het pluralistisch karakter van ons Centrum ten volle garandeerde. Vanaf 2016 wordt naast de gewone formule van de “Verhandelingen” eveneens een tweede format van “Multimedia” georganiseerd. Dit laatste past vanzelfsprekend in de trend van de actualisering (we willen mee met onze tijd). Elke schoolwedstrijd wordt afgesloten met een feestelijke proclamatie. Deze gaat door op een wisselende plaats (meestal het gemeente- of stadhuis) in zuidelijk Oost-Vlaanderen.”

Over inzending Jasper

Zijn verhandeling over de ideale wereld werd zeer gesmaakt door de jury. Hij mocht van journaliste Joanie de Rijke zijn boekenpakket en geldprijs in ontvangst nemen in het mooie kader van het stadhuis van Oudenaarde. Van harte proficiat met het boeiende en originele essay, Jasper!