Zottegem: ‘verbeter signalisatie politiekantoor’V

signalisatie

Zottegem, 03/02/2017 – PERSBERICHT – N-VA-ZAP nam dinsdag akte van de beslissing van de rechtbank om het sluipverkeer richting het politiekantoor op de parking van Blokker en Match te verbieden. Raadslid Ghislain Diependaele (N-VA-ZAP) bracht de gebrekkige signalisatie naar het politiekantoor al meermaals ter sprake op de gemeenteraad. Hij grijpt de beslissing aan om de meerderheid op te roepen er eindelijk iets aan te doen.  Zottegem beschikt over een mooi politiekantoor dat zich situeert in de Meengracht. Op zich is het ook goed gelegen. Maar de aanduiding om het te bereiken is behoorlijk gebrekkig. Vanuit de voorziene toegangsweg Leeuwerikstraat is er slechts een zeer kleine aanduiding naar het politiekantoor in de Meengracht. En vanuit de Meengracht sukkel je gemakkelijk op de parkeerterreinen van Blokker en Match richting de Buke en vice versa.

De grondeigenaar was dit sluipverkeer grondig moe en stapte naar de rechtbank. De rechter deed de logische uitspraak dat het verboden is om nog langs de parking van de baanwinkels te gaan. “Een terechte uitspraak”, zegt Ghislain Diependaele die het probleem al een aantal keer aankaartte op de gemeenteraad. “Maar wel vreemd dat de burgemeester tot nu toe stelde dat er geen probleem was”.

Nu zal de stad wel moeten ingrijpen. We vernemen dat de smalle Leeuwerikstraat breder gemaakt zal worden en een fietspad zal krijgen. “Dat is een goede zaak om duidelijk te maken dat dit de enige toegangsweg is. Maar daarnaast moet de stad zorgen voor betere signalisatie. Vandaag is dat niet het geval. Daar moeten we nu al werk van maken!”, zegt Diependaele.