Net binnen

Ontdek hier het meest recente nieuws uit Haaltert.

Slow Reading voor mentaal welzijn in Haaltert

Een uur ongestoord een boek lezen klinkt eenvoudiger dan het is: vaak eisen kinderen, partner, kookpotten, smartphone, televisie … de aandacht. Daarom organiseert bibliotheek Haaltert een sessie slow reading. Zo leren we samen te onthaasten. Extra inzetten op mentaal welzijn is namelijk één van de pijlers van Gezonde Gemeente, waar het lokaal bestuur aan meewerkt.

Iedereen welkom voor installatievergadering dorpsraden

De verschillende infosessies voor de opstart van een dorpsraad in elke deelgemeente waren een succes. Nu nodigt lokaal bestuur Haaltert iedereen uit voor de installatievergaderingen in september.

Techne gaat met Oxfam de strijd aan tegen armoede

Techne, een IT partner voor KMO's en VZW's, zet zich opnieuw in voor het goede doel. De IT firma in Roosdaal gaat de strijd tegen armoede aan door deel te nemen aan de Oxfam Trailwalker op zaterdag 28 en zondag 29 augustus.

Sociaal Huis week dicht voor renovatiewerken

Op 3 augustus starten renovatiewerken aan het Sociaal Huis in de Donkerstraat in Haaltert. Lokaal bestuur Haaltert installeert er een ventilatiesysteem met koeling. De werken zouden klaar zijn in de eerste helft van oktober. De komende weken zal de dienstverlening van het Sociaal Huis dus wat aangepast worden.

Structurele steun voor dierenasiel in Haaltert

Voor het eerst kunnen onze Vlaamse dierenasielen rekenen op structurele steun. Vlaams Dierenminister Ben Weyts voorziet daarvoor dit jaar 1,2 miljoen euro. Bovenop de vergoeding voor inbeslaggenomen dieren kunnen alle erkende dierenasielen nu ook rekenen op een vast steunbedrag en een bijkomende ondersteuning die varieert naargelang de opvangcapaciteit van het dierenasiel. Tegenover de financiële ondersteuning staat de vraag om de werking van dierenasielen te professionaliseren en de vraag om alle dieren die in erkende dierenasielen verblijven samen te brengen op één website.

Haaltert onderneemt actie om wateroverlast bij noodweer in te perken

De gemeente Haaltert werd de laatste tijd meermaals getroffen door noodweer. Het noodweer van zondag 4 juli spande daarbij de kroon. In een nieuw burgemeestersbesluit is er nu beslist om op korte termijn een aantal beken en grachten te laten ruimen. Het doel is om oppervlaktewater optimaal te laten afvloeien binnen de bedding. Zo wil het lokaal bestuur wateroverlast bij noodweer inperken.

Definitieve opstelling Bosstraat, Topmolenstraat en Hoogkouterbaan

Sinds 2 november 2020 geldt er een proefopstelling in de Bosstraat, Topmolenstraat en Hoogkouterbaan om de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de omgeving te verbeteren. Deze proefopstelling werd permanent geëvalueerd door lokaal bestuur Haaltert in samenwerking met de gemeente Erpe-Mere. Nu wordt er overgegaan naar een definitieve opstelling.

Winnaar feestmarkt neemt elektrische fiets in ontvangst

Ter gelegenheid van Vlaanderen Feest werd er naar goede gewoonte een feestmarkt georganiseerd op 9 juli. Op de feestmarkt viel een elektrische fiets te winnen en 5 waardebonnen van 50 euro om te besteden op de Haaltertse markt. Bijna 1.000 mensen namen deel aan de wedstrijd. Op 15 juli kwam de trotse winnaar De Neef Greta haar elektrische fiets in ontvangst nemen op het gemeentehuis.

Online leren en betalen via de Haaltertse bibliotheekwebsite

De bib zet verder in op digitalisering en toegankelijkheid met 2 nieuwe initiatieven. Ten eerste, sinds kort biedt de bib heel wat gratis workshops en webinars aan op hun gratis online leerplatform www.haaltert.bibliotheek.be/online-leren. Ten tweede werden ook de online mogelijkheden van het gratis Mijn Bibliotheek-profiel uitgebreid: nu kunnen boetes, reserveringskosten, prints, … snel en veilig online betaald worden met Bancontact.

Haaltert wil inzetten op woningdelen

Woningdelen brengt veel voordelen met zich mee. Bewoners kunnen zo betaalbaar of duurzaam wonen of vinden op die manier een oplossing voor vergrijzing, vereenzaming, leegstand of verloedering van waardevol patrimonium. Burgers met interesse kunnen zich nu aanmelden via https://www.haaltert.be/woningdelen.

Haaltert zoekt vrijwilligers voor Repair Café

Soms gooien we onze spullen net iets te snel weg, omdat we niet weten hoe we ze kunnen repareren. Daarom wil lokaal bestuur Haaltert een Repair Café organiseren waar inwoners die hun spullen willen herstellen vrijwilligers ontmoeten die hen daarbij kunnen helpen. Daarom zijn we op zoek naar hobby-herstellers om dit project op te starten.

WOEFBASS speelt DJ set vanuit grootste luchtballon van België voor uniek project ‘Vlaanderen DJ Land’

Ruben Geerts (23), alias DJ WOEFBASS, uit Herentals is sinds 29 januari 2021 gestart met een uniek DJ project, genaamd “Vlaanderen DJ Land”. Hij reist vijf weken lang door Vlaanderen om in elke provincie op zoek te gaan naar een unieke locatie om daar een DJ set te draaien. Met dit project wil hij DJ’s, artiesten en muzikanten een hart onder de riem steken, maar ook bedrijven en organisaties steunen die het momenteel moeilijk hebben. Voor zijn laatste locatie speelt hij een DJ set vanuit de grootste luchtballon van België in Eeklo.

Seizoenarbeiders gezocht voor een veilig en toegankelijk Haaltert

Afgelopen maand kregen we verschillende meldingen over het groen in onze gemeente. Door de weelderige groei is het groen op sommige trage wegen en in de bermen te veel gegroeid. Hierdoor zijn sommige paadjes niet altijd even toegankelijk of belemmert het groen in de bermen het zicht, waardoor de veiligheid van de inwoners in het gedrang kan komen. Daarom is het lokaal bestuur op zoek naar 4 extra seizoenarbeiders om het groen te onderhouden.

BE-Alert test was een succes, inschrijven blijft nodig

Op donderdag 1 juli om 10u testte lokaal bestuur Haaltert BE-Alert, waarschuwingssysteem bij noodsituaties, door een alert-sms en een BE-Alert mail uit te sturen. De test was een succes, maar er zijn nog te weinig inwoners ingeschreven.

Haaltert start met geveltuinen

Vanaf 1 juli kunnen inwoners in Haaltert een geveltuin aanvragen, wanneer ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet je gevel bijvoorbeeld grenzen aan de stoep of een ander deel van de openbare weg die aan de straat grenst. Geveltuinen zijn goed voor mens en klimaat, daarom ondersteunt lokaal bestuur Haaltert dit initiatief graag door de voorbereidende werken gratis uit te voeren. Zo werken we samen aan een klimaatbewust Haaltert.

Verenigingen gaan aan de slag met gemeentelijke jetons

Nu de coronamaatregelen weer activiteiten en grotere evenementen toelaten, kunnen de Haaltertse verenigingen eindelijk aan de slag met de gemeentelijke jetons. Die werden eind 2020 aan elk Haalterts gezin bedeeld door lokaal bestuur Haaltert als steunmaatregel voor de gezinnen, de verenigingen en voor een bruisend Haaltert.

Haaltert schaft lokale coronamaatregelen af

Op 9 juni 2021 beslisten de gemeentelijke Veiligheidscel en de burgemeester van Haaltert om de lokale coronamaatregelen op te heffen. In Haaltert gelden nu enkel nog de federale maatregelen.

X