Net binnen

Ontdek hier het meest recente nieuws uit Haaltert.

Haaltert schaft lokale coronamaatregelen af

Op 9 juni 2021 beslisten de gemeentelijke Veiligheidscel en de burgemeester van Haaltert om de lokale coronamaatregelen op te heffen. In Haaltert gelden nu enkel nog de federale maatregelen.

Pluktuinen en 20 nieuwe picknickbanken in Haaltert

Lokaal bestuur Haaltert heeft verspreid over de verschillende deelgemeenten pluktuinen aangelegd. In deze nieuwe pluktuinen kunnen de bezoekers gratis zelf hun fruit plukken. Met dit initiatief wil Haaltert tonen dat kiezen voor duurzaamheid ook op een leuke, gezonde én interactieve manier kan. Om de inwoners nog meer te laten genieten van het Haalterts groen zijn er ook 20 nieuwe picknickbanken geplaatst.

Gerenoveerd Oud Gemeentehuis Heldergem heropende op 21 mei met foto- en kunsttentoonstelling

Na de renovatiewerken heropende het Oud Gemeentehuis in Heldergem op 21 mei. Door de coronamaatregelen was er geen feestelijke heropening mogelijk. In plaats daarvan werd er een fototentoonstelling over Heldergem van de Dorpsraad Heldergem en de Heemkundige kring en een kunsttentoonstelling van 2 Heldergemse kunstenaars georganiseerd. Dit alles conform de coronamaatregelen.

Haaltert krijgt regenboogzebrapaden als permanent symbool tegen discriminatie

Voor homofobie en transfobie is er geen plaats in Haaltert. Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Beveren heeft het lokaal bestuur ervoor gekozen om regenboogzebrapaden te realiseren als permanent symbool tegen discriminatie. Het eerste regenboogzebrapad is al klaar, niet toevallig voor 17 mei, de internationale dag tegen homofobie en transfobie.

Haaltert bij-vriendelijk met bloemenacties

Bijen hebben als bestuivers van onze planten een belangrijke rol. Maar ze krijgen het steeds moeilijker en de bijensterfte in onze streken is al enkele jaren opmerkelijk groot. Lokaal bestuur Haaltert wil daarom de biodiversiteit een handje helpen met een bloemenactie: elke bewoner krijgt binnenkort een zakje bloemenzaad in de bus én ze kunnen via een groepsaankoop biologische bloembollen bestellen om in het najaar te planten. Zo helpen we de natuur het hele jaar door.

Afwerking fietssuggestiestroken Schoolstraat

Op 30 april werden de geschrankte parkeervakken in de Schoolstraat geschilderd. Dat was de definitieve uitvoering na de evaluatie van de proefopstelling in de driehoek Advocaat De Backerstraat-Molenstraat-Schoolstraat.

Nieuw in Haaltert: skate- en beachvolleyterrein

Lokaal bestuur Haaltert investeert in sportinfrastructuur. Achter de sporthal werden een skateterrein en een beachvolleyterrein gerealiseerd, naast de outdoor fitness en calisthenics.

Wijziging mobiliteit in dorpskern Denderhoutem na afronding proefproject 2020

Tussen maart 2020 en januari 2021 liep in de dorpskern van Denderhoutem, na een uitgebreid participatietraject, een proefproject rond mobiliteit. Het college van burgemeester en schepenen keurde in januari 2021− met enkele aanpassingen − de bestaande proefopstelling in de driehoek Advocaat De Backerstraat-Molenstraat-Schoolstraat unaniem en definitief goed. Rond 1 mei zal de aanduiding voor deze gewijzigde verkeerssituatie definitief in orde zijn.

Haaltert maait niet in mei

Lokaal bestuur Haaltert neemt deel aan de actie Maai Mei Niet. Dat betekent dat in de maand mei er niet of minder gemaaid zal worden. Zo wil lokaal bestuur Haaltert inwoners sensibiliseren over de impact die ze kunnen hebben met hun eigen tuin, hoe groot of klein die is. En dat met kleine, zelfs plezierige ingrepen zoals minder en creatiever gras maaien. Klimaat, biodiversiteit en duurzaamheid blijven namelijk belangrijke thema’s.

X