Net binnen

Ontdek hier het meest recente nieuws uit Haaltert.

Gezinnig Haaltert, beurs voor aanstaande en jonge ouders

Een dag voor aanstaande ouders en jonge gezinnen in Haaltert. Kom op 24 april kennismaken met organisaties die je als jong gezin ondersteunen, neem deel aan workshops, maak een leuke foto van je baby of je gezin, doe koopjes op de tweedehandsbeurs,…

Haaltert is Dorp van de Ronde!

Op 2 en 3 april is de koers ook van Haaltert, want dan passeert de Ronde van Vlaanderen voor een parcours van 14,2 km door de gemeente.

Schrijfworkshop “Helden en Schurken”

Ter voorbereiding van de Jeugdboekenmaand in maart organiseert de bibliotheek een schrijfworkshop voor (groot)ouders en (klein)kinderen vanaf 8 jaar met als thema "Helden en Schurken".

Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Participatiemoment en infosessie nieuwe RUP Warande

Het lokaal bestuur wil een vrijetijdshuis uitbouwen op de Warande-site. Daarom wordt er op maandag 4 oktober een infosessie en participatiemoment georganiseerd over het ruimtelijk uitvoeringsplan, RUP, voor de omgeving van het Warandepark. Tussen 24 september en 26 november kan de start- en procesnota ingekeken worden en kunnen opmerkingen doorgegeven worden.

Haaltert huldigt duurzame helden en ondertekent SDG-engagementsverklaring

Van 18 tot 25 september 2021 vieren we de 6de verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Daarom organiseerde de VVSG voor de 4de maal op rij de Week van de Duurzame Gemeente. En Haaltert deed mee. Daarom ondertekende het lokaal bestuur de SDG-engagementsverklaring én zetten we onze Haaltertse duurzame helden in de kijker.

Pieter Boussemaere komt naar Haaltert met 10 klimaatacties die werken

De klimaatverandering zorgt ontegensprekelijk voor problemen. Toch lijkt het nog vaak een ver-van-ons-bed-show. Daarom haalt het lokaal bestuur Pieter Boussemaere, auteur, adviseur en docent klimaat & wereldgeschiedenis, naar Haaltert. Tijdens zijn lezing 10 klimaatacties die werken vertrekt hij van naakte feiten. Het is een praktische lezing waarmee het lokaal bestuur geïnteresseerden doelgerichte oplossingen wil aanbieden.

Slow Reading voor mentaal welzijn in Haaltert

Een uur ongestoord een boek lezen klinkt eenvoudiger dan het is: vaak eisen kinderen, partner, kookpotten, smartphone, televisie … de aandacht. Daarom organiseert bibliotheek Haaltert een sessie slow reading. Zo leren we samen te onthaasten. Extra inzetten op mentaal welzijn is namelijk één van de pijlers van Gezonde Gemeente, waar het lokaal bestuur aan meewerkt.

X