Net binnen

Ontdek hier het meest recente nieuws uit Erpe-Mere.

Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Techne gaat met Oxfam de strijd aan tegen armoede

Techne, een IT partner voor KMO's en VZW's, zet zich opnieuw in voor het goede doel. De IT firma in Roosdaal gaat de strijd tegen armoede aan door deel te nemen aan de Oxfam Trailwalker op zaterdag 28 en zondag 29 augustus.

WOEFBASS speelt DJ set vanuit grootste luchtballon van België voor uniek project ‘Vlaanderen DJ Land’

Ruben Geerts (23), alias DJ WOEFBASS, uit Herentals is sinds 29 januari 2021 gestart met een uniek DJ project, genaamd “Vlaanderen DJ Land”. Hij reist vijf weken lang door Vlaanderen om in elke provincie op zoek te gaan naar een unieke locatie om daar een DJ set te draaien. Met dit project wil hij DJ’s, artiesten en muzikanten een hart onder de riem steken, maar ook bedrijven en organisaties steunen die het momenteel moeilijk hebben. Voor zijn laatste locatie speelt hij een DJ set vanuit de grootste luchtballon van België in Eeklo.

Actiegroep Botermelk organiseerde op 29/06/21 een ORIGINELE positieve stiptheidsactie

De actiegroep deelde pamflet en zakjes met kersen, bij het einde van de schooldag, onder het moto “Zoete kersen tegen over zuur verkeersbeleid”. Deze werden uitgedeeld aan de kinderen STAPPERS en TRAPPERS en hun ouders of begeleiders. Zij willen hiermee de school en gemeentebestuur aanklagen dat ze een gevaarlijke autostrade organiseren naar de directe schoolpoort, maar toch een positieve relatie onderhouden met ouders-medestanders.

Groen licht voor restauratie Ratmolen in Erpe-Mere

Met een wekbezoek aan de ratmolen in Aaigem zet Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele het licht op groen voor de molentechnische restauratie van de molen. De Vlaamse overheid voorziet hiervoor een premie van 329.150,52 euro. Deze middelen komen uit het relanceplan Vlaamse Veerkracht, waarmee de Vlaamse Regering 4,3 miljard euro investeert om het economisch en maatschappelijk weefsel te herstellen na de coronacrisis. “De ratmolen is een watermolen die al sinds de 16de eeuw maalt. Die oude molen werd helemaal heropgebouwd na een hevige brand in 1875. Dankzij de middelen uit het relanceplan Vlaamse Veerkracht kan de molentechnische restauratie van deze molen starten”, laat minister Diependaele weten. “Deze middelen worden gebruikt om ambachtslieden in te huren die de nodige kennis en vakmanschap hebben om de molen weer maalvaardig te maken. Het zijn die kleinere bedrijven die vaak meer geleden hebben onder de Coronacrisis.”

X