Podcastreeks De Kroongetuigen over moordzaak Antoon De Clercq van De Beiaard in de maak

Vandaag kregen we het bezoek van Achille Van Ingelgem, reporter (DPG media) die een nieuwe reeks aan het maken van De Kroongetuigen. In deze podcast-reeks brengt men een aantal moordzaken uit het verleden opnieuw onder de aandacht. Zo ook de moord Antoon De Clercq in 2011 – toenmalig hoofdredacteur van De Beiaard. Er worden mensen ondervraagd uit de media, politiek en andere sectoren die de man hebben gekend.  De uitzendingen zijn voorzien voor juli of augustus en de krant Het Laatste Nieuws zou er aandacht aan besteden.

Het  passioneel drama dat plaats vond op 3 september 2011 bracht een schok door Zottegem en omstreken.  B.V. de bedrogen echtgenoot, probeerde eerst zijn vrouw te wurgen en vermoordde daarna haar minnaar, Antoon De Clercq (58), met een bijl. De Clercq was hoofdredacteur van het Zuid-Oost-Vlaamse weekblad De Beiaard. De dader beroofde zichzelf ten slotte van het leven.