Gezellige drukte op het Gemeenteplein te Lierde tijdens Buitenspeeldag.

De Buitenspeeldag, die voorzien was op 17 april 2024 doch door het bar slechte weer werd uitgesteld, ging in Lierde vandaag  woensdag 15 mei door.

In de voormiddag zag het er even naar uit dat de weergoden weerom roet in het eten zouden gooien doch gelukkig hielden ze de hemelsluizen dicht en konden de kinderen zich in een aangenaam weertje overgeven aan de talrijke buitenactiviteiten.

De buitenspeeldag te Lierde was een samenwerking tussen Jeugddienst, Sportdienst, Bib en gemeente  Lierde en met medewerking van Jeugdraad, Sportraad, de Vlaamse Wielerschool, het Rode Kruis en tal van vrijwilligers.

Het Gemeenteplein veranderde in een bruisende plek van activiteit en plezier. De Buitenspeeldag bracht een gezellige drukte met zich mee, waar kinderen zich volledig konden uitleven in een waaier aan spelletjes en sportinitiatieven. Van springkastelen tot fiets- en voetbalinitiatie, er was voor elk wat wils en de jonge deelnemers genoten met volle teugen van de gevarieerde activiteiten.

Maar het plezier beperkte zich niet alleen tot de jongere generatie. Een groepje bewoners van het Woonzorgcentrum Kartuizerhof grepen de kans  om een stukje van hun jeugd te herbeleven. Met een brede glimlach en een jeugdige sprankeling in hun ogen, namen zij deel aan enkel sportieve en speelse bezigheden op het plein.

De Buitenspeeldag bleek daarmee een verbindende factor tussen jong en oud, waar iedereen, ongeacht de leeftijd, kon genieten van een actieve en plezierige namiddag in de buitenlucht.

(klik op de foto om te vergroten)