Filip Fraeye Marnic De Meulemeester Tineke Van Hooland
®RV - Vlnr Filip Fraeye, Marnic De Meulemeester en Tineke Van Hooland

Oudenaardse liberalen Tineke Van Hooland en Filip Fraeye trekken naar Vlaamse en federale kiezer

Op 9 juni mogen we terug naar de stembus om onze Vlaamse, federale en Europese verkozenen te kiezen. De Oudenaardse liberalen leveren hiervoor twee kandidaten: Tineke Van Hooland staat op de eerste opvolgersplaats voor het Vlaamse Parlement en Filip Fraeye is zesde opvolger voor de Kamer.

Tineke Van hooland (44 jaar- Eine/Mullem) is ondertussen geen onbekende meer in Oudenaarde en daarbuiten. Ze is niet aan haar proefstuk toe, want ook in 2019 was ze kandidaat voor de parlementsverkiezingen en zette ze met haar 8521 stemmen een mooi resultaat neer. Ze is sinds 2018 gemeenteraadslid voor Open VLD in Oudenaarde en voorzitter van AZO, het ziekenhuis in Oudenaarde. Als nationaal voorzitter van de VLD-vrouwen zetelt ze ook in het nationaal partijbestuur van de Vlaamse liberalen. Professioneel is ze als onderneemster actief in de biotech. “Voor onze toekomst moet de lat hoog liggen. Daarom droom ik groot, ook voor Vlaanderen. Ik sta voor een duurzame en gezonde maatschappij waar vrouwelijk ondernemerschap gestimuleerd wordt en singles gelijkwaardig behandeld worden. Laten we ons allemaal verenigen en gangmaker zijn van vernieuwing in onze samenleving.” klinkt Tineke Van Hooland strijdvaardig. Een eerste plaats als opvolger biedt een goede kans om effectief te kunnen zetelen in het Vlaams parlement.

Nieuwkomer Filip Fraeye (52 – Leupegem) staat op de zesde opvolgersplaats voor de Kamer. Filip is ondernemer en was in het verleden CEO van BioFresh Belgium in Gavere. Vandaag is Filip ook actief als sociaal ondernemer als directeur van vzw Mozaïek, een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt. “Ik geloof in ons mooi ondernemend land en onze liberale partij heeft daarin een cruciale rol te spelen. Geen zorg, onderwijs, defensie, politie,… zonder gezonde economie. Het is aan de politiek om hierover te weken. Ik heb veel bewondering voor onze huidige premier en wil daarom zijn project steunen.” verdedigt Filip zijn kandidatuur.

Voorzitter Geert Billooye is blij dat Oudenaarde twee kandidaten voor de belangrijke parlementaire verkiezingen in juni: “Als voorzitter ben ik trots dat Oudenaarde kandidaten kan leveren voor twee lijsten en met Tineke als eerste opvolger zelfs kans maakt op een zitje in het Vlaams parlement.”

Ook burgemeester en Ere-Vlaams volksvertegenwoordiger Marnic De Meulemeester steunt zijn twee stads- en partijgenoten voluit: “Het is belangrijk dat Oudenaarde als hoofdplaats van de Vlaamse Ardennen goed vertegenwoordigd is bij deze belangrijke verkiezingen. Oudenaarde kan als traditioneel liberaal bolwerk ook een verschil maken, zeker met twee sterke kandidaten als Tineke en Filip.“