Kans op gladheid in onze regio

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt weggebruikers voor mogelijk gladde wegen en fietspaden in heel Vlaanderen vanavond, vannacht en morgenvroeg. De komende uren voorspelt het KMI winterse neerslag met de grootste kans in het oosten van het land.

“Het KMI verwacht 1 tot 5 cm sneeuw in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Het is niet uitgesloten dat er ook in Oost-Vlaanderen een vlok valt. Op plaatsen waar er winterse neerslag valt is het zeker opletten, maar omdat de wegdektemperaturen in heel Vlaanderen onder nul kunnen gaan is het overal uitkijken voor lokale gladheid”, klinkt het. “Aan weggebruikers wordt gevraagd om goed op te letten wanneer ze de weg op gaan. AWV roept ook opnieuw op om lokale (winterse) buien te melden via de KMI-app. Deze informatie helpt onze winterdienst om nog preciezer de risico’s op gladheid in te schatten. De strooidiensten volgen de toestand van de wegen en fietspaden vanavond en vannacht nauwgelet op. Waar nodig, rijden de strooiwagens uit. AWV raadt iedereen aan die morgen de baan op moet om de website van het Verkeerscentrum te controleren voor de laatste toestand van wegen en fietspaden. Deze winter werd 7540 ton zout gestrooid.”