Fototentoonstelling ‘langer genieten is….” Oudenaarde

foto-opening-tentoonstelling

Oudenaarde, 07/02/2017: Vorige week  opende OCW-voorzitter   Stefaan Vercamer, samen met de seniorenraad en het lokaaldienstencentrum,  officieel de fototentoonstelling “langer genieten is…” in de hal van het Woonzorgcentrum de Meerspoort: “Vanuit het OCMW- en gemeentebestuur vinden wij het belangrijk zorg te dragen voor de gezondheid en het welzijn van onze ouderen. Daarvoor zetten we de komende 2 jaar onze schouders onder de nieuwe regionale campagne ‘Langer Genieten is…’. We willen onze inwoners wegwijs maken in een gezonde levensstijl.”

Gezondheidskalender

Je bent nooit te oud om te leren. Zelfs op latere leeftijd doet het er toe… . Daarom kegen alle ouderen uit onze gemeente een gezondheidskalender in de bus. De kalender staat boordevol tips om gezond oud te worden en bevat een welzijnswijzer om de beschikbare zorg en diensten dichter tot bij de senioren te brengen.

Met de campagne “Langer genieten is…” werkt Logo Gezond+ in de 10 gemeenten van de regio aan een beleid dat aandacht heeft voor de gezondheid van ouderen. Het doel is hen langer actief en zelfstandig door het leven te laten gaan.   Hierbij gaat de aandacht zowel naar de thuiswonende ouderen als naar bewoners van de woonzorgcentra.

 Langer genieten is… gezond ouder worden

Jzt thema  werd in beeld gebracht aan de hand van portretten en een filmpje van de oudste of de fitste inwoners. Zij brengen hun verhaal en onthullen op die manier hun geheimen met als belangrijkste vraag: Hoe komt het dat ze gezond oud geworden zijn? En wat betekent “langer genieten” voor hen? Het resultaat is een rondreizende tentoonstelling in de 10 gemeenten van de regio Schelde-Leie.

De tentoonstelling heeft als doel om inwoners, meer specifiek ouderen, te informeren over het belang van gezond ouder worden. Via inspirerende getuigenissen van de oudste of fitste inwoners uit de eigen gemeente worden ze gemotiveerd om hun goede voorbeeld te volgen. Het mag duidelijk zijn dat er geen wondermiddel bestaat waardoor men garantie heeft op een lang en gezond leven. Dat is ook niet de bedoeling. Maar er zijn wel een aantal factoren waar men zelf rekening mee kan houden waardoor de kans op een gezond en kwaliteitsvol leven aanzienlijk groter wordt.

Tourn ée Min érale: een maand zonder alcohol

In het kader hiervan steunen   we ook volop de  nieuwe sensibiliseringscampagne ‘Tourn ée Min érale’. De campagne roept alle Belgen op om in februari 2017 alcohol een maand lang af te zweren. OCMW-vvorzitter Stefaan Vercamer trekt de campagne in Oudenaarde. Heel wat medewerkers van het OCW doen alvast mee.
Ga de uitdaging aan! Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren. Meer info en inschrijven kan via www.tourneeminerale.be .

Alcohol: geen onschuldig product
Alcohol drinken is heel normaal geworden. Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de (dagelijkse) routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol, ook als je weinig drinkt, heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Op je gezondheid
Stefaan Vercqmer: “Ik ben al begonnen   begin november en ga dus nog even door tot zeker eind februair, misschien zelfs lang. Ik ervaar zelf dat   ik mij   hierdoor veel fitter voel.”

 Langer genieten is.. matigen met alcohol — studiedag georganiseerd door Logo gezond.

Iederen wil gezond oud worden. naarmate je ouder wordt, verandert je lichaam. Samen met de leeftijd, neemt ook de impact van alcohol op de gezondheid toe. Om met volle teugen te blijven genieten, is het goed om eens stil te staan bij het effect van alcohol op het lichaam.

De studiedag van 23 februari 2017 in Nazareth  (……. Locatie en uur)) richt zich tot vrijwilligers, leden van seniorenadviesraden en verenigingen, professionelen en vrijwilligers die werken met ouderen.

Meer info: Stefaan Vercamer 0496 29 94 29