Flander Expo Gent: De 10de editie van FLANDERS HORSE EXPO: een jubileum-editie met een extra piste…

FHE2016_1883 2 kopie.jpg

Gent, 09/02/2017: Voor de vele paardenliefhebbers in de Vlaamse Ardennen. Van 24 tot 26 februari is er de 10de editie van FLANDERS HORSE EXPO: een jubileum-editie met een extra piste, meer competitie, verschillende demonstraties en een ruim aanbod standen.  

Van 24 tot 26 februari staat Flanders Horse Expo weer op de agenda. In 2017 viert de grootste paardenbeurs van de BeNeLux haar tienjarig bestaan en dat zal iedereen geweten hebben. Het sportieve luik wordt verder uitgebreid met een extra wedstrijdpiste in een nieuwe hall. Deze piste van 30 bij 70 meter zal plaats bieden om nog meer regionale en nationale wedstrijdruiters aan bod te laten komen.

Op donderdag gaat in deze nieuwe hall de regionale jumpingwedstrijd al van start met proeven van 1m10 en 1m20. In de grote hall, begint op dat moment eveneens de achtste editie van de Ghent Masters Of Showjumping CSI. Gedurende drie dagen strijden internationale ruiters voor een plaats in de spannende grote prijs 1m40 op zaterdagavond.

Ook voor de jonge springruiters biedt Flanders Horse Expo 2017 ruimte: op vrijdagnamiddag worden springproeven voor pony’s ingericht door HROV en op zondag vindt de finale plaats van het LRV indoor kampioenschap voor pony’s.

FHE2016_1314 kopie.jpg

In 2017 wil Flanders Horse Expo meer dan ooit het evenement zijn, waar zo veel mogelijk ruiters van uiteenlopende disciplines zich verzamelen. Zo zullen op vrijdag en zaterdag verschillende disciplines van het westernrijden voorgesteld worden in hall drie. Tijdens de Western Performance show worden pleasure, trail, trail in hand, horsemanship en showmanship getoond.

Daarnaast brengt NBHA een zinderende wedstrijd barrelrace, pole-bending en flagrace. Om het westernprogramma volledig te maken, verzorgt BEXCA een demonstratiewedstrijd Extreme Cowboy Race. Deze, in Belgi ë nog relatief onbekende discipline, vraag van de ruiter rijvaardigheid, behendigheid, koelbloedigheid, snelheid en lef.

Tijdens een moeilijk hindernissenparcours op tijd worden reining- en trailproeven afgewisseld met lassowerpen, een schietproef en proeven die het leven van de cowboy simuleren, zoals een spijker in een boom slaan, de post leveren, vlaggen dragen en vele andere situaties. Spanning en ambiance gegarandeerd tijdens deze proeven!

FHE2016_1441 2 kopie.jpg

Voor de dressuurruiters betekent de tiende editie van Flanders Horse Expo eveneens een feesteditie te worden. De nationale dressuurwedstrijd, die jaarlijks doorging op zondag, zal vanaf 2017 bestaan uit twee manches: een selectie op zaterdag en de finale kür voor de geselecteerden op zondag. Op zaterdagavond zal er bovendien een dressuurshowavond ingericht worden met onder andere een clinic met Kirsten Brouwer & Annemarie Dijkstra-Brouwer en de voorstelling van enkele van hun gekeurde hengsten.
De nieuwe wedstrijdpiste biedt de mogelijkheid om op zondagnamiddag nog een extra dressuuronderdeel aan bod te laten komen: de Masters Du Cheval Ib érique. Tijdens deze dressuurwedstrijd voor barokke paarden zullen Andalusi ërs en Lusitano’s hun elegantie tonen in verschillende proeven kür op muziek tot op grand prix niveau.

De barokke paarden kunnen bovendien ook hun behendigheid laten zien tijdens de demonstratiewedstrijd Working Equitation op zondagvoormiddag. Working Equitation is een discipline uit het Zuiden, die ontstond door het gebruik van werkpaarden op het platteland. De deelnemers moeten een dressuurproef, een stijlparcours met hindernissen (brug, slalom, garroche enz) en een snelheidsproef met hindernissen afleggen.

Na onze Belgische ruiters zal niemand minder dan de Portugese wereldkampioen Working Equitation Miguel Da Fonseca een demonstratie geven van deze Zuiderse discipline.
Het competitie-luik wordt vervolledigd met de finale van de flanders indoor mencup: de grote prijs Willy Naessens en de finale van de horseballcup, waar de beste Belgische horseballploegen van het indoorseizoen het tegen elkaar opnemen.

FHE2016_2061 kopie.jpg

Naast competitie is er tijdens de tiende editie van Flanders Horse Expo nog meer ruimte voor demonstraties, clinics en lezingen. Er wordt aandacht geschonken aan de gezondheid van het paard, het correct trainen en opleren van een jong paard, voeding en supplementen alsook het helpen van mensen door middel van paarden. In de seminarieruimte of de demonstratiepistes kan elke bezoeker zijn kennis verruimen en tot nieuwe inzichten komen.

FHE2016_1233 kopie.jpg

Ten slotte worden tijdens de jubileum-editie van Flanders Horse Expo twee nieuwe concepten gelanceerd: het BK Vlechten, waar de mooiste manen-creaties gepresenteerd zullen worden en de Equitalent Show, waar een aantal jonge talenten en hun paarden al hun kunsten uit de kast zullen halen om de professionele jury, samengesteld uit Jesse Drent, Eva Roemaat, Marijn Devalck en Michèle George, te overtuigen. Amusement verzekerd tijdens deze twee uur durende finale op zaterdagnamiddag.

Naast alle evenementen die zich afspelen in de verschillende pistes, is Flanders Horse Expo bovenal een beurs. In het expo-gedeelte vinden paardenliefhebbers alles, van zadels en bitten over paardentrailers, paardenreizen tot informatie over verzorging, paardenvoeding enz. Informatie vergaren of spulletjes aankopen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

FHE2016_1314 kopie.jpg

Meer info:

www.stal-dewilgendreef.be  –  www.hippo-physic.be
www.flanders-horse-expo.be
https://www.facebook.com/flanders.horse.expo

Praktisch

Datum en locatie:  Van vrijdag 24 februari tot en met zondag 26 februari 2017

Flanders expo Gent

Openingsuren:

9-22u op vrijdag en zaterdag

9-18u30 op zondag

Hoe bereiken:

Met de auto: E40 — Brussel-Oostende Afrit nr. 14 Sint-Denijs-Westrem.

Met het openbaar vervoer: Wie voor het openbaar vervoer kiest, kan met de tram helemaal tot aan de hallen. Tramlijn 1 biedt zowel tijdens de week als in het weekend een regelmatige verbinding tussen het centrum van Gent, het station Gent Sint-Pieters en Flanders expo.