Nieuw wandel- en fietspad langs Wijlegembeek in Munkzwalm

2965749-ace26f31d9cbbddc0a7e975e60e83444

Munkzwalm, 11/02/2017: Het nieuwe wandel- en fietspad langs Wijlegembeek is ongeveer één kilometer lang en zo’n 7 meter breed. “Voor fietspaden is de weg te smal en het Agentschap Wegen en Verkeer is geen voorstander van fietssuggestiestroken op zijn gewestwegen”, aldus  mobiliteitsschepen Guido De Temmerman (Open Vld). “Daarom  werkte het gemeentebestuur aan een degelijk alternatief.”

“Enkele jaren geleden begonnen we al met de voorbereidingen om een wandel- en fietspad aan te leggen naar het centrum van Munkzwalm”,  gaat De Temmerman verder. “Net voor je de dorpskern binnenrijdt, even voor de fietsenwinkel Fieles, kon je nu al langs de Wijlegembeek en het bufferbekken fietsen naar de Veldstraat. Dit gedeelte is redelijk stijl te noemen. Er was eveneens een beslissing om dat fietspad door te trekken van de Veldstraat naar de Spoorweglaan. Wandelaars en fietsers zullen dus de drukke Zuidlaan zo links kunnen laten liggen.”

Het nieuwe traject is nu bijna af. Er  moet enkel nog verlichting aangebracht worden. Er dienden wel onteigeningen te gebeuren waardoor heel wat bewoners een zevental meter van hun tuin hebben verloren.