Zottegem: Spoorwegovergang Meerlaan vanaf morgen 13 februari tot 9 maart gesloten

pdv_spoorwegbrug-2

Zottegem, 12/02/2017: De overweg van de Meerlaan zal door Infrabel volledig  vernieuwd worden. Hij wordt uitgerust met een comfortabele, onderhoudsvriendelijke en geluiddempende bovenbekleding in rubber. Tijdens de werken wordt de overweg gesloten voor alle verkeer, dit van morgen maandag 13 februari tot en met donderdag 9 maart. Er wordt een omleiding voorzien.  “Deze werken komen de veiligheid en de stiptheid van het treinverkeer ten goede. De werken uitstellen tot later dit jaar en ze laten samenvallen met de aanleg van de nieuwe tunnel was voor Infrabel, om veiligheidsredenen, geen optie”, licht schepen van Mobiliteit Peter Vansintjan toe. De werken worden zowel overdag als ’s nachts uitgevoerd en zowel op weekdagen als in het weekend, maar er wordt alles aan gedaan om de geluidshinder ‘s nachts te beperken.