Sensationele evolutie in de autosector

prox-touring

Algemeen, 16/02/2017: Proximus en Touring Wegenhulp lanceerden op woensdag 15 februari “ConnectMyCar”. Het is een sensationele evolutie in de autosector waarbij niet alleen meer dure wagens permanent verbonden zijn met het internet.

Gewoon elke wagen, ook de goedkoopste modellen, beschikken door de samenwerking tussen Proximus en Touring Wegenhulp over quasi onbeperkte mogelijkheden. In de garage zal men bij het onderhoud van de wagen waarschijnlijk een computer aan het OBD systeem hangen.

In de meeste wagens geproduceerd vanaf 1997 bevindt zich een dergelijk OBD contact. OBD staat voor On Board Diagnostic en is een doosje dat meestal vooraan in de passagiersruimte goed bereikbaar is en voorzien om een 16-pins stekker op aan te sluiten.

Door er nu een Dongle op aan te sluiten bekomt men een wagen die zelf een hotspot is. Men kan met deze geplaatste 4G dongle, in en rond de wagen met computers, tablets en smartphones het internet gebruiken.

De gebruiker bepaalt zelf welke functies er moeten worden toegevoegd. Een functie omvat de bijstand door Touring Wegenhulp. Als er wat hapert of als er een defect is, wordt Touring Wegenhulp op de hoogte gebracht.

Men kan ook opteren voor track and trace het volgen van de wagen, nagaan van rijgedrag, onderscheid tussen priv é gebruik en professioneel gebruik, informatie over zijn rijgedrag doorgeven aan de verzekering.

Op afstand kan de garagist zien of er een nakend defect is en welke maatregelen er moeten worden genomen om de wagen rijklaar te houden.

Mogelijke toepassingen zijn gebonden aan de inventiviteit van de gebruiker die bepaalt wat wel en niet mag worden verstuurd langs de OBD internetaansluiting.

Het toestel voorzien van een ingebouwde vaste SIM-kaart zal 24,20 euro per maand kosten, BTW inbegrepen.

Daarvoor krijgt men maandelijks 2 Gigabyte aan data en de bijstand van Touring Wegenhulp in geval van defect aan de wagen, met zelfs een vervangwagen en bijstand tot 50 km over de landsgrenzen in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

DS