Dikke trui voor Egmont dankzij Groen Zottegem!

groen-dikke-trui

Zottegem, 17/02/2017- PERSBERICHT Groen Zottegem – Op 17 februari 2017 is er de jaarlijkse dikke truiendag ! Aandacht voor energieverbruik staat voorop . Alert zijn voor energievreters is niet alleen goed voor je portemonnee maar draagt ook bij tot  bredere bewustwording van de effecten van energieverbruik en de gevolgen daarvan op onze leefomgeving.  

Met deze actie willen de Zottegemse groenen de schijnwerpers zetten op wat je zelf als particulier kan doen om bij te dragen tot een lager verbruik , bijvoorbeeld door de verwarming 1 graadje lager te zetten .

De verwarming 1 graad lager zetten, betekent 7 procent minder brandstof verbruiken en dus 7 procent minder CO2 uitstoten.

Waar je ook kan op letten is het “sluimerverbruik”, tegenwoordig heeft elk gezin zeer veel elektrische toestellen die moeten worden opgeladen .Snel de stekker in , maar ook weer de stekker uittrekken is nodig . Computers , koffiezet apparaten , mobiele telefoons . Een stekker uittrekken kan je op jaarbasis al een mooie besparing opleveren.

Meer tips kan je vinden op www.energievreters.be

Groen Zottegem wil ook dat het stadsbestuur verder werk maakt van een coöperatief windmolendossier.

Op vlak van windenergie kon Zottegem koploper zijn, want in 2002 diende Ecopower een aanvraag in voor het bouwen van een windturbine op de KMO-zone in Grotenberge. Het toenmalig stadsbestuur   heeft om onduidelijke redenen de bouw tegengehouden.   Genoeg getreuzeld : in het windplan van de Provincie Oost Vlaanderen is er in het ruimtelijk uitvoeringsplan duidelijk vastgesteld dat de KMO-zone in Grotenberge geschikt is voor het plaatsen van een windturbine.

Groen vindt dat Ecopower de aangewezen partner is voor dit project. Ecopower is een kleinschalige energieproducent met een coöperatieve structuur.   Iedereen kan dus een aandeel kopen. Aandeelhouders kunnen bovendien groene stroom afnemen van Ecopower.