KA Geraardsbergen kiest kleur tegen pesten

KA Geraardsbergen kiest kleur.JPG

Geraardsbergen, 23/02/2017: Tijdens de ‘Vlaamse week van het pesten’ organiseert het KA Geraardsbergen heel wat acties rond samenhorigheid, cyberpesten en groepsdynamiek. Mevrouw Denon organiseert voor alle leerlingen uit het derde middelbaar gedurende twee uur een sessie rond pestpreventie met een specifieke focus op elkaar beter leren kennen.  

Deze no hate-aanpak gaat ervan uit dat pesten vermindert als je elkaar beter begrijpt, tolereert en kent. De derdejaars maakten via het schwungspel een complimentenbord waarbij ze een zichtbare halt tegen pesten willen oproepen. Daarom vind je naast goede eigenschappen ook gekleurde handen terug op het kunstwerk van de verschillende klassen. De vijfdejaars spelen het gezelschapsspel ‘Belfedar’ dat hen leert om samen te werken.

Ook de leerlingenraad kon niet achter blijven en organiseert een ganse week stickeracties (waarbij complimenten op de leerlingen worden geplakt) en er volgt nog een balonnenwedstrijd die anti-pestboodschappen de wijde wereld moet insturen.