Ninoofse school komt op tegen Pesten

hhs tg pesten.jpg

29/02/2017, Ninove:  ‘Negatieve gedachten weggooien’ bij Heilige Harten Secundair

Ninove – Heilige Harten Secundair organiseerde allerlei acties in het kader van de Week tegen Pesten. Er werd een filmpje gemaakt waarbij aan verschillende leerlingen van de school werd gevraagd naar hun mening rond pesten. Daarbij werden alle leerlingen opgeroepen om de petitie te tekenen tegen pesten. Als actie tegen pesten werd gevraagd om een negatieve boodschap op een blad papier te schrijven. Iets wat hen aan pesten doet denken of wat zij erg negatief vinden. Deze negatieve boodschappen werden allemaal samen zo ver mogelijk weg gegooid met als symbool om alle negatieve gedachten ver van zich te verwijderen en aan te tonen dat we als school tegen pesten zijn.  

hhs-tg-pesten-2

Daarnaast werd woensdag een projectdag rond pesten georganiseerd voor de volledige eerste graad.  Met deze acties willen leerlingen en leerkrachten aan de buitenwereld tonen dat er dringend iets moet veranderen. Meer dan 30 000 jongeren worden jaarlijks in Vlaamse scholen op een intense manier gepest. Dit verdient onze aandacht. Dat werd nog eens benadrukt door een speech van leerlingen van de leerlingenraad van Heilige Harten Secundair waarin ze een oproep deden om kleur te bekennen tegen pesten.

Van 17 februari tot 24 februari 2017 kiest heel Vlaanderen opnieuw Kleur tegen Pesten. De Vlaamse Week tegen Pesten wordt jaarlijks georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie.  In 2017 is het centrale thema: Samen tegen pesten! Kinderen, leerkrachten, scholen en jeugdbewegingen roepen samen pesten een halt toe met activiteiten en acties. In de week gaat extra aandacht naar allerlei waardevolle initiatieven om pesten en cyberpesten te helpen bestrijden en voorkomen.

Heilige Harten Secundair — Karin Couck