Zottegemnaar Jean Blaute: 65

ciasecxwgaatfya

Zottegem, 01/03/2017: Geboren in 1952 in Zottegem, opgegroeid tussen de muziekinstrumenten en als jonge snaak spelend met de Zottegemnaar Miele, later met generatiegenoten als de (geboren) Brusselaar Raymond Van Het Groenenwoud, de Vlaams-Brabantse Johan Verminnen, de Gentenaar Wim De Craene en de Leuvense (Ene met hesp of Ene met kees) Big Bill, later ook met jongere kleppers als Bart Peeters en Hugo Matthysen, vandaag bezig met de volgende generatie artiesten. Geen instrument is hem vreemd, maar hij is vooral gekend van zijn muziek op de gitaar, de piano en ‘den trekzak’.

ciatcudweaa-s7s

Als man achter de schermen zorgde hij voor de comeback van de Kreuners, producete de Nederlanders (Doe Maar) Henny Vrienten en (rock & roll junkie) Herman Brood, maar werkte ook met Vlaamse grootheden als Clouseau en Urbanus. Hij mag ook jazz legende Philippe Catherine tot zijn vrienden rekenen, ontdekte Sarah Bettens (K’s Choice) en speelde met getalenteerde muzikanten als Eric Melaerts, Roland en Jean-Marie Aerts.

Natuurlijk schreef hij ook muziek, soms onbekend, zoals de gitaarintro van ‘Brussel’ van Verminnen, maar ook met de nodige credits voor films, musicals en het theater. Recent was hij nog eregast bij de viering van ‘Zottegem Blues’ Miele.

Van TV is hij gekend voor de filmpjes van Urbanus, panneloptredens in De Drie Wijzen, Idool en X-Faxtor, deelnames aan De Slimste Mens, De Droomfabiek en recent nog zijn road trips met (De bende van) Wim Opbroeck en (Tournée Genérale) Ray Cookes.

De Beiaard wenst deze muzikale reus een fijne verjaardag en vooral veel goesting om verder te doen met muziek maken en muzikanten begeleiden. Volgens een verklapt geheim* (niet verder vertellen) zou hij nu als producer bezig zijn met niemand minder dan Jasper Steverlinck. (*Bron: Radio 1)

SjK

(Video’s: YouTube)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X