Acute pijn op de borst, wat te doen?

OKRA_ACADEMIE_25mm.jpg

02/03/2017, Zottegem, ingezonden: OKRA academie, Gewest Zottegem

Op donderdag 16 maart spreekt Dr. Caroline Dierickx over:  Acute pijn op de borst, wat te doen?  Men denkt onmiddellijk aan een hartinfarct, want hart- en vaatziekten zijn nog steeds één van de belangrijkste doodsoorzaken. Daarom dat velen erg ongerust worden als zij pijn voelen in de borst. Je moet echter niet altijd het ergste denken, pijn op de borst kan ook vele andere oorzaken hebben!  Maar deze pijn mag zeker niet genegeerd worden.. Want bij een hartinfarct is het van belang om zo snel mogelijk te reageren: “time is muscle” , hoe sneller een behandeling hoe minder de schade aan het hart.  

dr caroline dierickx.jpg

Dr. Dierickx gaat verder ook dieper in op de preventie van hart en vaatziekten: blijvende boosdoeners zijn roken, hoge bloeddruk, suikerziekte en overgewicht.  Dr. Dierickx is cardiologe in het St. Elisabethziekenhuis te Zottegem.

De voordracht gaat door in het Lokaal Dienstencentrum “Egmont” te Zottegem (ingang Arthur Gevaertlaan), op donderdag 16 maart om 14u30. Toegang 6€ (OKRA-leden: 5€), koffie na de voordracht inbegrepen.