Landbouwwerken uitvoeren aan de computer

tractor1

Zottegem, 02/02/2017: Op de internationale landbouwbeurs SIMA in Parijs presenteert het bedrijf CASE IH een zelfrijdende tractor die tot op 2,5 cm juist volledig zelfstandig alle landbouwwerken uitvoert. Door middel van Accurate GPS en een computer of tablet kan de landbouwer op afstand de tractor of andere landbouwmachines sturen. Permanent kan de landbouwer zien welke bewerkingen zijn tractor of meerdere tractors hebben uitgevoerd.

 

Komt de tractor voor een onverwachte hindernis te staan, dan ziet de landbouwer met de camera’s wat er gaande is. Ook van het landbouwbedrijf naar het veld rijden verloopt volledig automatisch. Tegelijk detecteert de tractor of de landbouwmachine en de grond geschikt is om te bewerken, bijvoorbeeld of de grond voldoende droog is.

Tegen 2050 zal de wereldbevolking tot 9 miljard mensen zijn aangegroeid, intensieve landbouw is dan nodig om alle monden te voeden. Na de zelfrijdende wagen komen de meer tragere zelfrijdende  landbouwmachines. Er zijn ook plannen om bestaande tractors en landbouwmachines te voorzien van dergelijke autonoom rijdende technologie

DS