Autonieuws: Veelzijdige Kia Niro Hybride

Kia Niro Hybrid

Algemeen, 07/03/2017: In Genève stelt Kia een nieuwe versie van zijn Hybride wagen voor aan het publiek. Hybride wagens  kennen we meestal als combinatie van benzinemotor met elektrisch deel, waarbij de benzinemotor zorgt dat de batterijen worden opgeladen. Met de nieuwe Kia Niro crossover komt een hybride versie beschikbaar die bijkomend aan het stopcontact oplaadbaar is.  

Voordeel van dergelijke wagens, men is niet meer alleen afhankelijk van de stroom en het opladen zoals bij de pure elektrische wagen.

In tegenstelling tot een gewone hybride wagen kan men thuis of aan een laadzuil zelf de batterijen opladen.

Wanneer er geen stroom beschikbaar is rijdt men als een gewone hybride met combinatie van benzine- en elektrische motor.

Deze Kia Niro beschikt over een 1,6 liter GDI directe benzine inspuiting en een 8,9 kWh lithium-polymeer batterij.

Daardoor zakt de CO2 uitstoot onder de 30g/km .

Rijdt men puur elektrisch, dan kan men met vermogen van de batterij 55 km autonoom rijden.

De koffer is 324 liter groot en op de bodem van de koffer en onder de achterbank liggen de batterijen, de zitruimte blijft onveranderd.

Een trekhaak plaatsen is voorzien, met de mogelijkheid om geremde ladingen tot 1300 kg te slepen, een zeldzaamheid bij hybride wagens.

Remt men dat wordt elektriciteit opgeslagen in de batterijen.

Het is ook mogelijk om zelf te bepalen of men ofwel uitsluitend op elektriciteit, op benzine of op een combinatie van beide rijdt.

Komt in Europa beschikbaar na de zomer en uiterst fiscaal voordelig.

DS