Helios Kwadro B klopt 2 subtoppers op 3 dagen tijd

 

Bploeg

Zottegem, 16/04/2017: De B ploeg moet 3 ploegen achter zich houden gezien zowel Bavi Gent als Gent Hawks zakken in tweede landelijke. Door de sowieso al onevenwichtige kalender en de uitgestelde match tegen Baasrode mocht Helios B nog 5 keer thuis spelen van de laatste 6 matchen.  

HELIOS KWADRO B — BAASRODE B 69-68

HELIOS KWADRO B — Denderleeuw 106-104 (na verlenging 90-90)

Om van de matchen tegen rechtstreekse concurrenten als Laarne en Black Boys Mere geen alles of niet duels te maken kon KwadrO best wat bonus pakken tegen Baasrode en Denderleeuw. Geen evidente zaak aangezien beide ploegen nog volop in de running zijn voor de play offs.

Het werden beide onvervalste thrillers met twee keer Fabrice Troubleyn in een hoofdrol. Zorgde hij tegen Baasrode op 3” van het slot voor de winnende korf dan wist hij tegen Denderleeuw bij 87-90 on the buzzer de verlenging uit de brand te slepen. In die verlenging maakte de ervaren ratten Pieter De Lange en Thieu Troubleyn het vanop de vrijworp lijn af. Met elk 35 punten of 70 samen waren ze de absolute uitblinkers in een waar puntenfestival.

Zaterdag kunnen zowel B, tegen Laarne, als A tegen Okapi B de redding definitief vorm geven. Dat zal dan wel zonder Arnaud Troubleyn moeten die met een scheur in de hamstrings een aantal weken out is.