Derde editie van plant een geboorteboom in Vlierzele

geboortebos st lievens houtem9

Sint Lievens Houtem, 18/03/2017:  Ouders en kinderen hebben in Sint-Lievens-Houtem de mogelijkheid om naar aanleiding van de geboorte van hun kind(eren) een boompje te planten. Gewapend met een spade en met hoge laarzen aan, wandelen de deelnemers naar het aanplantbos.  

geboortebos st lievens houtem8

Schepen Tim De Knijf vertelt dat deze editie van zaterdag 18.03.17 de derde op rij is. Omdat te realiseren heeft de gemeente een stuk grond dat kan aangepland worden als bos in deelgemeente Vlierzele, niet zover van de gemeentelijke school. Het planten van een boom is voor de ouders en kinderen een mooi gebaar dat meerdere decenia een tastbaar feit blijft.

Een bordje met de namen van de kinderen staat bij de ingang van het nog jonge bos. Schepen Tim De Knijf en schepen Jo Vermeulen onthullen het bord en wensen alle kinderen en ouders een goede toekomst.

geboortebos st lievens houtem1

Het aantal geboorten in Sint —Lievens-Houtem bedroeg 82, en daarvan waren 34 ouders en kinderen aanwezig en er was dit jaar zelfs een tweeling. De vader van de tweeling mocht dus twee boompjes planten. Alle jonge te planten boompjes dragen een blad met daarop de naam van het kind.

De bomplanting verliep in een blije een aangename sfeer en de regen bleef uit. Er volgde nog een groepsfoto en als afsluiter een lekkere koffie met gebak. Veel blije gezichten heb ik gezien…

Voor herhaling vatbaar hoorde je overal bij de aanwezige deelnemers.

HDK