Vragen aan jeugdwielrenner Ben Baele

072-RUDY0997

Zottegem, 19/03/2017: Ben Baele uit Zottegem is de achtste  jeugdwielrenner in onze reeks waarbij onze wielerreporter Rudy Schietecatte wekelijks jeugdige renners aan u voorstelt aan de hand van een korte vragenreeks. Ben Baele is 1ste jaar junior en  rijdt voor Wielerclub Onder Ons Parike.  RUDY3581

 

Ben Baele begon op jonge leeftijd met voetballen bij Eendracht Grotenberge. Na 5 jaar voetballen deed hij de overstap naar het wielrennen. Hij begon bij de aspiranten. Ben koerst ondertussen 4 jaar en behaalde 4 overwinningen en 20-tal podiumplaatsen.

RUDY3620

Vragenlijst

Waarom wielrennen?

Ben: Ik heb voor het wielrennen gekozen omdat het me sinds jongs af geboeid heeft, en het gewoon zeer graag met de fiets rij en graag buiten ben.

Grootste opoffering?

Ben: Ik bekijk dingen die ik doe voor het wielrennen niet als opofferingen omdat ik het gewoon graag doe. Maar als er dan toch een kleine opoffering is dan, is dat het minder tijd doorbrengen met mijn vrienden.

Leukste tijd van het jaar?

Ben: Voor mij is de zomer de mooiste tijd van het jaar, en de ploegstage in Mallorca is ook iets waar ik elk jaar naar uitkijk.

Bijgelovig?

Ben; Ik was vroeger wat bijgelovig, maar na de pech die ik dit jaar meer had dan normaal, ben ik er van afgestapt.

Lievelingsmaaltijd?

Ben: Dat is moeilijk om te zeggen, de lievelingsmaaltijden zijn diegene die klaargemaakt zijn door mijn oma, maar als ik dan toch een moet kiezen is het haar rodekool met appels en zwarte pens.

Favoriete trainingsgebied?

Ben: Hier train ik het liefst in en rond Flobecq en Elzelles, maar het leukste trainingsgebied blijft Mallorca voor mij.

Mooiste prestatie?

Ben: Overwinning in de laatste rit van Tour de La Basse.

Dit liever niet?

Ben: Koersen waar er niet wordt doorgereden, en koersen waar we 20 keer hetzelfde rondje moeten rijden.

Favoriete onderdeel van de fiets?

Ben: Kader.

Blond of Bruin?

Ben: Geen voorkeur.

(Schietecatte Rudy)

RUDY3083