6 goals en 2 gemiste penalty’s zorgen voor spektakelmatch. K.OLSA Brakel-K.FC.Petegem 4-2.

Moreels viel in en scoorde onmiddellijk

Brakel, 21/03/2017:  De thuisploeg koos bij de toss voor het windvoordeel. Na een aftastend openingskwartier sloeg de vlam in de pan. Bezoeker Timmerman haalde Haezebroeck onderuit in de grote rechthoek en de bal ging op de stip. OLSA’s vaste strafschopnemer Achahbar, tot nu toe feilloos, zag zijn elfmetertrap gestopt door doelman Vandenbossche.

De Lange schoot zijn ploeg op voorsprong

Goed vijf minuten later een zelfde scenario aan de overkant. P. Lambrecht vloerde Basyn, ex-OLSA speler Weytens trapte de penalty recht in de handen van thuisdoelman Otte. Een paar minuten later werd de score toch geopend. Basyn zette zich door op links en speelde de bal perfect door richting Joye die met een overhoeks schot de netten deed trillen. 0-1 na 21’. De Petegemse vreugde was van korte duur, Desire kopte een hoekschop van Achahbar keihard binnen. 1-1 na 22’. Op het halfuur klom de thuisploeg op voorsprong. Haezebroeck bereikte De Lange, die ontdeed zich van zijn opponent en schoot in de draai in de verste hoek binnen, 2-1 na 31’. Het bleef een boeiend kijkstuk. Aan de overzijde vond Basyn Crispijn, diens schot werd afgeblokt. Bij de daaropvolgende Brakelse tegenaanval bediende Haezebroeck Makonga-Tara die zijn schot via een bezoekende rug in corner zag gaan. Bij de daaropvolgende kortgenomen hoekschop zag Kaj Knipping zijn schot tegen de dwarsligger te pletter slaan.

Desire zorgde voor de 1-1

Na de koffie ging OLSA op zoek naar een bevrijdend derde doelpunt. In het eerste kwartier regende het kansen. Vandenbossche stopte een schot van Achahbar en Delie zag zijn stiftertje net over gaan. Vandenbossche kwam nog tweemaal gepast tussenbeide na pogingen van Delie. Met nog een kwartier te spelen kwam Moreels in voor Delie. De Lange legde terug van tegen de achterlijn, perfect in de loop van Moreels die binnentikte. 3-1 na 78’. Moreels zag ook nog eens een kopbal, op aangeven van Achahbar, voorlangs gaan. In de slotfase werd het nog spannend. De bal viel in het pak, de thuisverdediging was niet bij de pinken zodat Crispijn kon milderen. 3-2 met nog vijf minuten te spelen. Leroy verving Achahbar in de slotminuut. OLSA plaatste de kers op de taart met een doelpunt van mooie makelij. Een verre bal belandde bij De Lange die Leroy aanspeelde, de pas ingevallen Brakelaar pakte uit met een sublieme pass richting Kaj Knipping die met een mooie plaatsbal de 4-2 eindcijfers vastlegde.

Kaj Knipping legde de 4-2 eindcijfers vast

Komend weekend speelt OLSA opnieuw thuis, Westhoek komt op bezoek.