Oosterzeelse rensters schitteren in Montenaken

20170325 Montenaken TT Luna en Katrijn (002)

Oosterzele, 26/03/2017: Gisteren  was er in Montenaken de eerste testtijdrit van het seizoen. Bij de meisjes nieuwelingen was het uitkijken naar de meisjes uit de streek want er stonden niet minder dan 4 namen uit onze regio op de deelnemerslijsten, waaronder de Oosterzeelse Luna Renders (Keukens Redant) die als topfavoriete werd getipt daar zij in 2016 als eerstejaars reeds had getoond uit het betere tijdrithout te zijn gesneden. In Montenaken kwam ze toen als winnares over de streep. Daarnaast ook 3 eerstejaars, maar de Wetterse Gemke De Rocker (Rudyco — Papillon) moest last minute afhaken wegens een verkoudheid. Bleven over Kirrin Punnewaert (WOO Parike) en Katrijn De Clercq (VD Hauwe CT) voor wie dit meteen een echte test werd want voor het eerst met een echte tijdritfiets en over een afstand van 10km.

Er verschenen finaal 13 meisjes nieuwelingen aan het startpodium, een mooie groep, de talrijkste trouwens van alle damescategorie ën.

Het parcours doorheen het mooie Hageland was licht heuvelachtig, maar het was vooral een nijdige wind die de wedstrijd echt lastig maakte. Vorig jaar in augustus klokten de meisjes nieuwelingen een tijd van ong. 16’ en dat was meteen de richttijd, maar de wind en het feit dat het nu vroeg op het seizoen was maakten dat de verwachtingen moesten bijgesteld worden.

Kirrin ging als 3de van start en fietste stevig door, maar de motard voor haar reed iets te ver vooruit waardoor ze op zeker moment het parcours kwijt was, wat haar toch wel wat tijd kostte, ze gaf de moed niet op en trapte stevig verder om te eindigen in 18’18”.

Katrijn ging als 5de van start en gaf er meteen een stevige lap op. Hoewel ze technisch misschien niet de ideale rit reed fietste ze wel stevig door. Het meisje dat 1 minuut voor haar was gestart klokte een mooie tijd van 17’12” en kwam daarmee aan de leiding maar niet voor lang want minder dan 20” na haar kwam Katrijn reeds over de streep en zette een zeer stevige 16’30,879” neer, een gemiddelde van 35,24 km/h. Het was nu uitkijken naar de tijden van andere meisjes en vooral dan van de tweedejaars, maar steevast bleken die meer dan 17’ nodig te hebben. Het bleef wachten op de als laatste gestarte Luna Renders. Zij kwam in ware sneltreinvaart naar de meet gestormd. Met een tijd van 15’38,020” deed ze nog bijna een minuut af van de tijd van Katrijn. De winnares reed liefst 37,23 km/h en mocht dan ook terecht met de zegebloemen naar huis. Zij maakte haar status van topfavoriete helemaal waar. Op de foto samen met dorpsgenote Katrijn De Clercq die met haar tweede plaats de snelste was bij de eerstejaars.

Nadat deze winter de Oosterzeelse meisjes de prijzen verdeelden op de piste deden zij dit nu ook in het tijdrijden.

Volgende TT-afspraken zijn op 11/4 voor het PK in Ursel en op 1/5 voor het BK in Anzegem, hopelijk weten ze ook deze belangrijke wedstrijden met succes af te sluiten.