Burgemeesters DePadt en Loris Dalto bezegelen de verbroedering tussen twee wielersteden die over een muur beschikken.

OK2A0227.jpg

Geraardsbergen, 07/04/2017. Zaterdag 1 april onthulden beide burgemeesters de borden die de verbroedering bezegelen tussen de steden Geraardsbergen en de Italiaanse stad San Pietro di Deletto. 

OK2A0248.jpg

In mei vorig jaar bracht burgemeester De Padt een bezoek aan de Italiaanse stad. SP di Feletto is een gemeente in Veneto, op 60 km van Veneti ë, die net als Geraardsbergen over een muur beschikt. Hun muur lag in 2009, 2013 en 2014 op het parcours van de Ronde van Itali ë. In 2015 werd er een tijdrit van de Giro gereden. De beide steden promoten door de samenwerking de beide wielerregio’s.

Dit jaar werd de Italiaanse delegatie uitgenodigd om de Ronde van Vlaanderen van dichtbij mee te maken. De burgemeester van de Italiaanse gemeente, de voorzitter van de Italiaanse Wielerbond (Renato di Rocco) en de bestendige afgevaardigde sport (Tommaso Razzolini) werden door Guido De Padt met de nodige egards ontvangen.