OLSA pakt zwaar uit en stuurt Menen met forfaitcijfers naar huis

Achahbar opende de scoreBrakel, 12/04/2017:  De eerste kans was voor de thuisploeg. De Coene besloot na een dubbelpass met Delie pal op doelman Carron. Ook aan de overzijde diende war er een attente doelman Otte nodig toen die onder vuur werd genomen door Verbrugghe.

Cremers scoorde tweemaal

De Lange speelde Achahbar aan, de Brakelse aanvaller zag Carron wat ver voor zijn doel geposteerd staan en pakte uit met een prachtig geplaatst schot in de kruising, 1-0 na 19’. Korte tijd later werden de rollen omgekeerd. Achahbar stak de bal door richting De Lange, deze laatste kon profiteren van een misverstand tussen doelman Carron en één van zijn verdedigers en schoof de bal van uit een scherpe hoek binnen. 2-0 na 23’. Iets over het halfuur zwiepte Vancraeyveldt de bal voor doel, Cardon mistte compleet zijn schot.

In de slotfase van de eerste speelhelft probeerde bezoeker Mwika Mula het vanop afstand, Otte stopte moeiteloos. Toch kon OLSA nog voor de pauze de voorsprong uitdiepen. Cremers ging achter een verloren gewaande bal aan en legde van tegen de achterlijn terug op de inlopende Achahbar die zijn tweede van de avond tegen de netten prikte. 3-0 na 43’.

De Lange tekende voor de 2-0.Tijdens de rust bleef bij Brakel Kaj Knipping in de kleedkamer, Davies was zijn vervanger. Onmiddellijk na de rust waren er pogingen van Achahbar (over) en Delie (gered door de doelman). Ook De Lange nam Carron (na een combinatie met Achahbar) onder vuur, maar de bezoekende doelman had een knappe redding in huis. OLSA bleef baas, Menen kwam niet in het stuk voor. Demyttenare haalde De Lange foutief onderuit in de grote rechthoek en de bal ging op de stip. Cremers faalde niet, 4-0 na 64’.

Trainer Huysveld bracht Schelstraete en De Bock in voor De Coene en Bogaert. Nadat Cremers eerst nog een poging gestopt zag door de bezoekende doelman kende zijn tweede poging meer succes. Met een geweldig schot van buiten de backlijn legde hij de 5-0 forfaitcijfers vast. Een kwartier voor tijd kenden de bezoekers pech toen Verbrugghe zijn vrije trap tegen de paal te pletter sloeg, weg eerredder. OLSA nam wat gas terug, er waren nog bezoekende pogingen van Musenge en Mwika Mula maar de score bleef ongewijzigd.

In het Paasweekend is er geen voetbal, de week erna trekt Brakel op bezoek bij Halle.

R 18.