Wandelen in Sint-Maria-Oudenhove, langs een gedenkplaats en stilteplek in het mooiste stukje Vlaanderen

DSC_0233

Zottegem, 13/04/2017: Weinigen kennen deze locatie, maar in de Zottegemse gemeente Sint-Maria-Oudenhove is één van de meest indrukwekkende stilteplekken nu ook bereikbaar langs de wandelwegen van Toerisme Vlaanderen. 

DSC_0221

Deze stilteplek heeft een fantastisch uitzicht op de Zwalmvallei. Je kan er kilometers ver kijken. Dit is een waardevolle weide, die bereikbaar is via het Vossenhol en de Kloosterbosstraat. Als je toch wandelbenen hebt parkeer je best op het Sint-Hubertusplein in St.-Maria-Oudenhove en ga je via de Marebeekstraat naar het Vossenhol. Deze plek ligt op enige afstand van de verharde weg, dus je moet redelijk goed te been zijn om er te geraken.

20170412_181712

Tegelijk is het een herdenkingsplek, ter hoogte van een linde, die een blijvende herinnering is aan een gewaardeerde natuurgids. De locatie nodigt uit tot respect voor de natuur, tot een moment van ingetogenheid en… stilte. Hier kom je tot rust.

20170412_181736

DSC_0234

CN / SjK