Zottegemse senioren op stap in Ninove

IMG_3139Zottegem, 16/04/2017:  Tijdens de stadswandeling met gids leerden de leden van Neos Zottegem  heel wat bij over deze stad, die zich  “De Oudste, de Stoutste en de Wijste der steden” noemt. Bijzondere aandacht ging uit naar het  bezoek aan de abdijkerk,  een prachtig gerestaureerd romaans-gotisch gebouw toegewijd aan Sint Cornelius en Sint Cyprianus, nu toegewijd aan O.L. Vrouw Hemelvaart als parochiekerk van Ninove.  Na een smakelijk middagmaal gingen ze  de geuren van La Lorraine opsnuiven en zagen ze  hoe het er aan toe gaat in deze industri ële bakkerij.
Meer dan 50 deelnemers vertrokken blijgezind huiswaarts met bovenop nog een rijk gevulde zak met producten van La Lorraine.  De daguitstappen bij Neos zijn populair en de  moeite waard om aan deel te nemen. Vind het programma via  www.neosvzw.be/zottegem.