Merelbeke beloont fietsers

DDL merelbeke helden op de fiets (1)

Merelbeke, 16/04/2017: persbericht – De gemeente Merelbeke pakt voor de derde keer uit met de fietscampagne ‘HELDEN op de FIETS, ZET je niet in de ZAK’. Die loopt van 15 april tot en met 20 mei. Merelbeke beloont milieubewust gedrag en laat deelnemers als helden door het leven gaan. Helden gaan immers met de fiets of te voet naar de winkel of naar school en gebruiken een herbruikbare tas.  

DDL merelbeke helden op de fiets (3)

Stempels sparen

Wie tussen zaterdag 15 april en zaterdag 20 mei met de fiets of te voet naar de winkel of naar school gaat, krijgt stempels op een spaarkaart. Ook als je een herbruikbare tas gebruikt, zoals een rugzak, een boodschappentrolley, een hergebruikte plastic draagtas, … krijg je een stempel. Helden kunnen stempels verzamelen bij 120 deelnemende handelaars, twaalf gemeentelijke en OCMW-diensten en bij alle Merelbeekse scholen. Je herkent ze aan de affiche in de etalage of aan de toonbank en vindt ook een overzicht op www.merelbeke.be/heldenopdefiets.

DDL merelbeke helden op de fiets (2)

Helden maken kans op schitterende prijzen

Wanneer je je spaarkaart inruilt voor een beloning, neem je automatisch ook deel aan de algemene tombola. In de prijzenpot zitten een waardebon van €500 voor de aankoop van een fiets, fietsaccessoires of het onderhoud van een fiets bij een van de Merelbeekse fietshandelaars én vele prijzen geschonken door de deelnemende handelaars. Heb je een spaarkaart ingeruild voor een beloning, dan kan je gewoon opnieuw beginnen sparen met een nieuwe spaarkaart! De prijsuitreiking van de tombola vindt plaats op zaterdag 17 juni 2017, tijdens ‘Niet gaat verloren’, het Fair-Share-Repair-Festival op en rondom het Kerkplein. De winnaars krijgen op voorhand een persoonlijke uitnodiging.

Wie 7, 15, 25 of 40 stempels heeft, kan z’n spaarkaart bij een van de inzamelpunten inruilen voor een leuke gratis attentie (respectievelijk voor een biologische, fairtrade nougatreep, voor spaakreflectoren, voor een multifunctionele bandsjaal of voor 5 euro aan UiT-cheques). Door hun spaarkaart in te ruilen, maken de Merelbeekse helden automatisch kans op een van de extra prijzen uit een prijzenpot. Klanten kunnen telkens opnieuw sparen met een nieuwe spaarkaart. Spaarkaarten indienen bij een inzamelpunt en een directie beloning ontvangen, kan tot en met woensdag 24 mei.

De inzamelpunten zijn: Gemeentehuis Merelbeke, Bibliotheek Merelbeke,  Toeristisch Centrum Munte , Hubo Merelbeke, Bastiaansen decoratie,Slagerij-Traiteur Schelderootje.

Ook scholen doen mee, wat doet een leerling om stempels te verzamelen?

Naar school met de fiets of te voet leerling ontvangt 2 stempels/schooldag. In de winkel: naar de winkel met de fiets of te voet, leerling ontvangt 1 stempel

in de winkel een herbruikbare ZAK gebruiken, leerling ontvangt 1 stempel. Na 7 stempels (nougatreep)   na 15 stempels (fluo armband) na 25 stempels (honing) of kan men verder sparen tot 40 stempels (vijf Uit-In-Merelbeke-cheques). (DDL)