Vragen aan jeugdwielrenner Thibault Goethals

389-RUDY3112

Oudenaarde, 16/04/2017: Thibault Goethals  is onze  elfde  jeugdwielrenner van de  reeks waarbij onze wielerreporter Rudy Schietecatte wekelijks jeugdige renners aan u voorstelt aan de hand van een korte vragenreeks.  Thibault (14) is aspirant  en rijdt voor Wielerclub Onder Ons Parika (WOOP).  

 

021-RUDY0946Thibault begon op jonge leeftijd tijd met voetballen, maar stopte na twee jaar om zijn geliefde sport wielrennen te beoefenen. Hij sloot zich aan bij Asfra Racing Team, een club uit Oudenaarde. Na een jaar besloot hij om de overtap te doen naar Young Schelde CT,  omdat bij  zijn vorige club geen trainingen gegeven. Maar ook daar viel het wat tegen en zo besloot hij na 2 jaar om over te stappen  naar Wielerclub Onder Ons Parike.

Via een kennis  kwam Thibault in contact met Eric Manssens van WOOP. Hij  begint nu aan zijn 2de seizoen bij WOOP als 14 jarige aspirant. Thibault speelde in 2016 tijdens de 100ste Ronde Van Vlaanderen, voor reporter voor het programma Karrewiet. Na zijn carrière als wielrenner worden we misschien nog collega’s.

389-RUDY3112

Vragenlijst

Waarom wielrennen?

Thibault: Ik wou altijd al wielrenner worden, maar mijn ouders wisten niet dat het al van zo een vroege leeftijd kon.

Grootste opoffering?

Thibaut: Wel je moet veel laten voor het wielrennen, afspraakjes voor trainingen, feestjes voor wedstrijden. De grootste opoffering vind ik wel familiefeesten.

Leukste tijd van het jaar?

Thibault: Stage met de ploeg is altijd wel het tofste van het seizoen. Een gans weekend bij je wielervrienden zijn, het tofste wat er is.

Bijgelovig?

Thibault: Nee.

Lievelingsmaaltijd voor de wedstrijd?

Thibault: Balletjes in tomatensaus.

Favoriet trainingsgebied?

Thibault: Sowieso  de Vlaamse Ardennen, ik woon in Oudenaarde dus dat is misschien wel een beetje normaal.

Mooiste prestatie?

Thibault: 19de van de 54 deelnemers op het provinciaal Kampioenschap, vorig jaar in Deftinge en 7de van de 41 in Tielt vorig seizoen.

Dit liever niet?

Thibault: Platte wedstrijden vind ik niet tof, voor mij mag het wel bergop, bergaf zijn. Wat ik ook haat zijn kasseien.

Favoriete onderdeel van je fiets?

Thibault: Alles van een fiets is even belangrijk.

Blond of Bruin?

Thibault: Geen antwoord.

1-RUDY0315

 

                                                                                                                                                                                                                                                     Schietecatte rudy