Zondag, 23 april, 2017 erfgoeddag Museum Velzeke rond het thema: ‘zorg’

Archeologisch museum Velzeke - binnen - archivaris3.jpg

16/04/2017, Zottegem, Velzeke:  Het Gallo-Romeins museum van Velzeke, ook gekend als het PAM, doet mee met de Erfgoeddag op Zondag 23 april. Die dag staat in het teken van Zorg. Conservator Kurt Braekmans geeft uitleg over de dag waarop iedereen, ook wie zorgbehoevend is, een doe-dag kan beleven.

Kurt Braeckmans: Zorg verwijst naar de zorg voor de collectie maar ook naar de zorg voor de medemens. We tonen dat het museum volledig toegankelijk is voor wie minder mobiel is. De collecties zijn te bezichtigen en ook de activiteiten staan open voor wie bijvoorbeeld in een rolstoel zit, of wie slechtziend is.

Archeologisch museum Velzeke - binnen - collectie - 23 requisieten2.jpg

Op de website van het PAM staat te lezen: Concreet vertalen we dit naar een dag waarbij iedereen maar vooral doelgroepen met specifieke zorgbehoeften (met hun begeleider/familie of vrienden) door enthousiaste gidsen worden ontvangen in het museum en het Archeodepot. Uiteraard zijn ook de gewone individuele bezoekers, gezinnen met kinderen,… welkom.

Archeologisch museum Velzeke - binnen - collectie - 006 tablet en stylus 3.jpg

Er is veel aandacht voor interactie, doe-activiteiten, archeologie, erfgoed, restauratie , al je vragen en speciale wensen. We combineren “zorg voor mensen” en “zorg voor collectie” tot een boeiende uitstap op zondag.

Kom jij ook zorgen? Want zorg dragen doen we samen.

Programma:

Open van 10u tot 17u zondag 23 april. Rolstoeltoegankelijk, ingang museum langs Doolbosweg. Gratis rondleidingen doorheen de nieuwe gebouwen (om 10u30/13u30/15u30) (duur +- 1,5 uur)

Maximum aantal deelnemers per rondleiding: 15 personen.
Reservatie noodzakelijk via pamzov@oost-vlaanderen.be

Archeologisch museum Velzeke - binnen - collectie - 017 gewikt en gewogen 1.jpg

(foto’:Carl Nys)

X