Dichtkunst, voorstelling in primeur: “Onvoltooide mensen”

jo van driessche dichtbundel 23 april 2017

Lierde-Hemelveerdegem, 22/04/2017, ingezonden: Morgen zondagvoormiddag 23 april om 11 uur gaat in het Sint-Jan-de-Doperkerkje van Hemelveerdegem (Lierde) de aperitiefvoorstelling van het gedichtenbundel “Onvoltooide mensen” van Jo van Driessche, die in Lierde woont, door.  

Jo van Driessche werkte als psycholoog met kwetsbare kinderen en hun gezin.
Langzaam leerde hij de grenzen van professionele pretentie en de eigen kracht van armen erkennen.  Ontmoetingen hier, rond de Middellandse Zee en in het Oosten vijlden de evidenties van westers denken bij.

In zijn debuutbundel werpt Jo van Driessche verbale dammen op tegen de schrale drift van hebzucht, isolement en becijfering die onrecht bestendigen.
Hij beschrijft beeldrijk en met mededogen de zoektocht naar perfectie die de moderne mens drijft.  Jo van Driessche tekent portretten van zwervers en eenvoudigen van geest; zij belichamen een simpel, toch rijk leven. Hij schetst een grootse natuur die de homo homini lupus troost en beweent. Hij verwoordt de kracht van mensen op weg.

Het gevarieerde programma biedt een bloemlezing van gedichten (voorgelezen door Wilfried Haesen, Radio2 en Kunstzaken) en liederen (de gekende Aalsterse sopraan Tineke van Ingelgem zingt liederen van Satie, Gershwin, Händel, Theodorakis, Hahn,…begeleid door haar vader Kristiaan Van Ingelgem).

Het gedicht “Wanneer de zon” is door Kristiaan Van Ingelgem getoondicht en wordt hier in première uitgevoerd.