Overzichtstentoonstelling in het Centrum Ronde van Vlaanderen van 5 mei 2017 tot en met 31 juli 2017

de belgen in de giro

Oudenaarde, 25/04/2017:  Op vrijdag 5 mei start op Sardini ë de honderdste editie van de Giro d’Italia. Ruim drie weken later, op zondag 28 mei, eindigt ze met een individuele tijdrit in Milaan. Tussendoor pleistert de roze karavaan ook op dat andere Italiaanse eiland, Sicili ë, om daarna vanuit de laars koers te zetten naar het noorden. Tijdens de 13de en 14de rit wordt hulde gebracht aan Fausto Coppi, met een aankomst in Tortona, waar Il Campionissimo in 1960 overleed, en een start vanuit Castellania, zijn geboorteplaats. Koninginnerit moet die van Rovetta naar Bormio worden, waarin de renners eerst de Mortirolo en vervolgens twee keer de Passo dello Stelvio beklimmen.  

centrum van de ronde.png

Sinds haar ontstaan in 1909 mag je de Giro als één van de lastigste rittenwedstrijden ter wereld beschouwen. De echte kenners vinden het ook de mooiste en de spannendste. De Giro staat immers bekend voor zijn loodzware beklimmingen die altijd weer voor spektakel zorgen. Drie Belgen zorgden samen voor 7 eindzeges: Eddy Merckx (5x), Michel Pollentier en Johan De Muynck. En qua Belgische ritoverwinningen staat de teller voorlopig op 159.

Naar aanleiding van deze jubileumeditie selecteerde Het Centrum Ronde van Vlaanderen samen met Het Nieuwsblad de meest iconische foto’s uit de Giro d’Italia, aangevuld met allerlei collectiestukken en ‘roze’ memorabilia.

Inbegrepen in de prijs voor de toegang tot de permanente tentoonstelling Centrum Ronde van Vlaanderen

Markt 43, 9700 Oudenaarde

E info@crvv.be

W www.crvv.be