Wielrennen Dames Jeugd in Hoegaarden: Luna Renders trekt zegereeks door

 

20170423 Ingaan sprint.png

Hoegaarden, 25/04/2017: Zondag 23 april verzamelden 47 rensters in Hoegaarden, daarbij slechts 15 junioren aangezien er voor deze categorie een driedaagse was in Zeeland. De 32 aanwezige nieuwelingen vulden het pak en namen actief deel aan de wedstrijd. Daaronder terug enkele streekrensters die zich lieten opmerken. De wedstrijd verliep over 14 ronden van iets meer dan 4 km met in elke ronde een klimmetje. Stevig maar zoals zou blijken niet stevig genoeg om de tot een verbrokkeling te komen in het deelnemersveld. Halfweg trok Katrijn De Clercq (VD Hauwe CT) uit Oosterzele enkele malen door op de helling en er werd gekreund achteraan in het peloton.  

20170423 Luna Renders.png

Toen haar voorwiel problemen vertoonde moest Katrijn voorzichtiger rijden en temperde ze haar aanvalsdrift. Luna Renders (Keukens Redant), eveneens uit Oosterzele, was eveneens steeds in de voorste gelederen te vinden. Zij is de laatste weken echt op dreef en lag er op gebrand om opnieuw met de bloemen naar Balegem te trekken. In elke ontsnapping was ze betrokken of ze haalde die terug. In de tiende ronde zag het er even naar uit dat 5 rensters, waaronder Luna en Katrijn, in de goede ontsnapping zaten, maar ook nu weer ging het feestje niet door.

Finaal trokken 35 rensters naar de massasprint waarin Luna zich opnieuw de sterkste toonde van het hele veld. Katrijn werd 8ste bij de nieuwelingen, dadelijk gevolgd door Maaike Vanderstraeten (WOO Parike) uit Brakel. Kirin Punnewaert (WOO Parike) uit Everbeek kreeg naar het einde toe kniepijn en moest noodgedwongen afhaken, zij legde nog beslag op de 26ste plaats. Febe Kesteleyn (Isorex) uit Zwalm werd als 30ste genoteerd door de jury.

Zaterdag 29 april zijn de rensters aan de slag in Gullegem en op maandag 1 mei zijn een aantal rensters uit onze regio geselecteerd voor deelname aan het BK tijdrijden in Anzegem. Bij de junioren start Febe Schokkaert (Lares Woawdeals) uit Erwetegem als favoriete, maar Luca De Langhe (Keukens Redant) uit Burst is zeker ook een outsider. Bij de nieuwelingen start Luna Renders als uitgesproken topfavoriete, Katrijn De Clercq was reeds 2x haar dichtste concurrente, Oosterzele hoopt op een nieuwe dubbelslag, maar het parkoers in Anzegem is 14,4 km, technisch en selectief en de 15 rensters aan de start zijn allen sterk. Wij hopen alvast dat onze regiorensters terug in de medailles zullen vallen.

(GDC)