Oudenaarde zwemt van ‘Zwou’ naar Zwem.com

sou 1Oudenaarde, 29/04/2017: Gisterenavond huldigden 400 genodigden het nieuwe zwembad van Oudenaarde in. Tegelijk werd de nieuwe naam bekendgemaakt. (PDV)

S

Het nieuwe zwembad werd gebouwd door Sportoase dat terecht fier kan zijn op de korte  bouwtijd, amper 20 maanden. Gisterenavond werd meer nog dan de inhuldiging uitgekeken naar de nieuwe naam. Het stadsbestuur had ZWOU voorgesteld, maar die naam viel lang niet bij iedereen in goede aarde, integendeel. De naam ZWOU kreeg in plaats van de zwemmers heel wat lachers op haar hand.

Het stadsbestuur besloot dan maar een enquête te organiseren. Iedereen die dat wenste (ook mensen van buiten Oudenaarde) kon zijn of haar stem uitbrengen op een selectie namen. Opvallend was dat ook op ZWOU kon gestemd worden en nog opvallender was dat  dat maar liefst 600 keer gedaan werd, op een totaal van 3.275 uitgebrachte stemmen. ZWOU was dus goed voor 18% van de stemmen.

sou 7

De uiteindelijke winnaar en dus de nieuwe naam voor het zwembad is Zwem.com. Een ludieke naam die goed was voor 750 stemmen of 22,50 % van de stemmen.  Vandaag Zwem.com voor het eerst open voor het grote publiek. Er zullen rondleidingen zijn.Vanaf zondag 30 april kan er actief gesport worden en dit 362 dagen per jaar, 7 dagen per week.

sou 12

Zwem.com is een heus zwembadencomplex  en bestaat uit 3 zones: een sportbad met beweegbare bodem en wand, een wellnessgedeelte met verschillende sauna’s en een uitgebreide recreatieve zone met peuterbad en familieglijbaan. Naast het ‘losse’ zwemmen biedt Sportoase ook een breed aanbod aan diverse aqua- en zwemlessen aan.