Ster der Vlaamse Ardennen: Nederlander Thymen Arensman overwint Berendries, en pakt leiderstrui

sized_1-RUDY8476

 

Sint-Maria-Oudenhove, 30/04/2017 – Vandaag in Sint-Maria-Oudenhove stond de tweede rit in lijn op het programma van de Driedaagse Ster der Vlaamse Ardennen voor junioren. Met 143 renners verschenen ze aan de start, klaar voor een afstand van 100 kilometer: 8 ronden van 12,5 kilometer, met telkens de beklimming van de Berendries. Onze wielerreporter Rudy Schietecatte brengt jullie  een mooi verslag, met even mooie foto’s.  

sized_1-RUDY8186

Al in de eerste ronde kregen we een aanval van Brent Govaerts, maar peloton liet niet begaan. Het tempo werd verhoogd en Brent werd ter orde geroepen. In ronde 2 kregen we een aanval van 10 renners: Sooi Wuyts, Lars Oreel, Jens Vanoverberghe, Kenneth Cathoven, Louis Blouwe, Lars Timmers, Aaron Van Der Beken, Thymen Arensman, C ériel Desalen en   Cyril Michotte.

Een 15 tal renners moest het peloton laten gaan op de Berendries. Ook in de kopgroep moesten 2 renners de leiders laten gaan, Louis Blouwe en Aaron Van Der Beken. De mannen van de gele trui drager Michiel Hillen hielden  het tempo omhoog, hun achterstand bedroeg 1 minuut 35 seconden op de 5 koplopers, waar  3 renners moesten lossen.

We kregen vier leiders:  Jens Vanoverberghe, Thymen Arensman, C ériel Desal en Kenneth Caethoven. Het peloton naderde tot op 40 seconden. Op de voorlaatste beklimming van de Berendries demarreerde Thymen Arensman en liet zijn 4 medevluchters achter. De leider Thymen begon de laatste ronde met een voorsprong van 45 seconden op de 4.

Solo van de winnaar

De achterstand van gele trui drager Michiel bedroeg al 1 minuut 40 seconden  op de koploper. Thymen Arensman kwam met ruime voorsprong binnen. Hij behaalde niet enkel de dagzege maar wordt ook leider in het algemeen klassement. De tweede  plaats was  voor Alain Broos, voor Kelvin Cockaert. (Verslag en foto’s, Rudy Schietecatte)

sized_1-RUDY8476

Uitslag rit:

1 Thymen Arensman ( NED ) — 2 Alain Broos ( NED ) — 3 Kelvin Cockaert — 4 Thomas Vanhalst — 5 Louis Rose-Davis ( GBR ) —   6 Sooi Wuyts — 7 Melvin Lindelauf ( NED ) — 8 Wessel Krul ( NED ) — 9 Elias Maris — 10 Len Eeckhout.

Dag podium

 

Dragers truien:

truien

Leider — Gele trui

Thymen Arensman

 

Leider — Groene trui

Kelvin Cockaert

 

Leider — Bolletjestrui

Thymen Arensman — Drager Tom Pessemier

 

Leider — Witte trui

Staf Fieuw.