Zottegem Atletiek scoort op het Provinicaal Kampioenschap Outdoor

zottegem atletiek 2017 goud_lucas Lievens

Zottegem, 03/05/2017, ingezonden – Tijdens de provinciale kampioenschappen in Gentbrugge (dag1) en Lebbeke (dag2) van 22 en 23 april ll. presteerden de Zottegemse atleten weer sterk. 8 ZA-atleten kwamen in actie & 3 medailles werden ons deel: brons voor juniore Maaike Deplorez in het speerwerpen, goud voor junior Florian Ligneel in het kogelstoten en goud voor cadet Lucas Lievens op de 1500m.  

zottegem atletiek 2017 goud_florian Ligneel

Cadetten

Lucas Lievens mocht in de eerste van de twee reeksen op de 1500m aantreden en won deze reeks (4:49.70), wat uiteindelijk snel genoeg was voor de snelste in beide reeksen te worden en dus ook provinciaal kampioen.

Lucas Lievens: “Het is nog vroeg op het pisteseizoen, maar Lucas is in vorm op de 1500m, met een paar concurrenten erbij is het spannend. Lucas: ik trek in het begin de kop, maar dat is niet op vol tempo, aangezien er veel wind stond, en er wordt ook niet overgenomen, dan komen er enkele aanvallen, maar niemand geraakt weg door reactie van Kasper, op 500m voor het einde zet Kasper aan, ik kan met moeite volgen, maar op 100m van het einde valt hij stil en kan ik er nog overgaan. Dan was het nog bang afwachten wat de 2de reeks deed, maar op 400m van het einde was duidelijk dat zij het niet gingen halen. En Lucas werd kampioen”

zottegem atletiek 2017 brons_maaike deplorez

Scholieren

Jonas Boulangier nam deel aan de 400m en kon in de eerste reeks naar een 4de plaats lopen (58.70).

Junioren

Florian Ligneel nam deel aan het kogelstoten en werd met een mooie worp van 14m55 provinciaal kampioen, in het discuswerpen heeft hij de afstand van de eerste plaats geworpen, maar de pogingen waren helaas niet geldig.

Florian Ligneel: “Florian Ligneel bevestigde zijn status als beste Oostvlaamse kogelstoter van zijn leeftijdscategorie met een 5 ° provinciale titel op rij.

In Gentbrugge toonde hij zich ook dit jaar de betere met een worp van 14m55, tevens een nieuw persoonlijk en clubrecord.

Minder goed verging het bij het discuswerpen. Zijn beste pogingen van 43 à 44 m hadden hem ook daar moglijks goud kunnen opleveren,

maar werden helaas als ongeldig geklasseerd.

Florian blijft zijn sport met zijn studies combineren, en hoopt zich deze zomer ook op het BK in de medailles te gooien.”

Maaike Deplorez mocht in het speerwerpen de bronzen medaille in ontvangst nemen met een mooie afstand van 32m20.

Maaike Deplorez: “Eerlijk gezegd had ik allesbehalve verwacht van een podiumplaats te halen op dit PK. Wegens mijn hogere studies is het momenteel heel moeilijk om genoeg tijd te vinden voor degelijk te trainen. Bovendien heb ik geen werptrainer en train ik dus steeds heel alleen. Het PK valt voor mijn leeftijd ook steeds heel vroeg op het seizoen. Deze wedstrijd was dus voor mij eerder een test om te zien hoever ik al stond. De concurrentes waren ook niet min maar dat hielp me om echt tot het uiterste te gaan en de 32 meter te overschrijden. Daar was ik alvast heel tevreden mee. Ik hoop komende zomer zeker mijn eigen clubrecord voor speer te verbeteren en eventueel deel te nemen aan het BK. Ik doe alvast mijn best!”
Wouter Verstockt kwam op de 1500m als 6de over de finish (4:32.36).

Bjarne Machtelinckx liep op de 5000m naar een mooie 5de plaats (16:19.76).

Senioren

Kasper Ligneel en Koen Van Crombrugge liepen samen in de 2de reeks op de 800m en konden een mooi resultaat behalen, Kasper werd 6de in deze reeks (2:03.66) en Koen 10de (2:07.51).

Groetjes,

Kurt