140 Geraardsbergse leerlingen namen deel aan Europa-evenement

OK2A8280De Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde op  woensdag 3 mei 2017  een voormiddag gevuld met activiteiten rond Europa voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar. Ongeveer 140 leerlingen uit verschillende Geraardsbergse basisscholen namen deel.  De aanleiding van het Europa-evenement is de Dag van Europa op 9 mei. Onze reporter Lisa Bilterijst ging een kijkje nemen. (Tekst en foto’s, LB)  

OK2A8304

De kloof tussen Europa en de burger is nog nooit zo groot geweest. Het Informatiepunt Europa Direct van de Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde tal van activiteiten om die kloof kleiner te maken.  Met het event ‘Europa komt naar je toe’ laten we kinderen op een speelse manier kennismaken met wat Europa betekent in hun dagdagelijks leven.

OK2A8294

Gedeputeerde Geert Versnick, bevoegd voor Europese samenwerking

“Op 3 mei zette we ook projecten in de kijker die Europese steun ontvangen. De Geraardsbergse mattentaarten hebben een rijke geschiedenis en zijn het eerste Vlaamse streekproduct met een Europese erkenning. Met het project “Geheimen van de mattentaarten” zet de stad Geraardsbergen dit rijke verleden in woord en in beeld opnieuw op de kaart en benut zo het grote toekomstpotentieel van dit culinair erfgoed.”

OK2A8299

Gedeputeerde Alexander Vercamer, bevoegd voor land- en tuinbouw

OK2A8241

“Naast het project ‘Geheimen van de mattentaarten’ ontving de stad Geraardsbergen ook Europese steun voor het EFRO-project CENTERPro. Dit bouwt het centrummanagement structureel en professioneel uit.” (Lisa Bilterijst)