Nieuw bestuur Studentenkring Sottegem

Foto praesidium

Zottegem, 09/05/2017 – Tijdens het weekend  koos Studentenkring Sottegem een nieuwe bestuursploeg voor 2017-2018. De studentenvereniging gaat vanaf september zijn derde jaar in en hoopt opnieuw evenveel nieuwe leden als de vorige jaren aan te trekken. (PDV)  

Op zaterdag 6/05 werd het nieuwe bestuur, of in studentenjargon “praesidium”, verkozen bij Studentenkring Sottegem. Na een spannende stemming in Jeugdhuis De Muze, werd Louie Van Rijsselberge, één van de oprichters, verkozen tot de nieuwe en daarmee 2e voorzitter of “praeses” in de geschiedenis van SKS. Daarbij namen ze ook afscheid van de bezieler en eerste praeses van de studentenkring, Nino Galle.

Groepsfoto

“In 2017 gaan we voor nog meer van hetzelfde. De laatste twee jaar konden we steeds rekenen op 80 nieuwe inschrijvingen bij de start van het academiejaar, binnen een paar maand hopen we minstens even goed te doen. Daarnaast blijven we ook inzetten op onze vaste maandelijkse activiteiten, zoals kroegentochten, spelavonden, cantussen en sportactiviteiten. Ook willen we onze grote publieke evenementen, zoals de jaarlijkse fuif en in 2016 het levend kickertornooi op de Markt, uitbreiden om als ge ëngageerde jongeren nog duidelijker onze stempel op Zottegem zetten.” vertelt de nieuwe voorzitter.

“Studentenkring Sottegem blijft trouw aan zijn oorspronkelijke levensmoto, om voor de Zottegemse student een echte Zottegemse club te blijven en terug jong leven in onze mooie stad te blazen. Iedereen die studeert in het hoger onderwijs en in de buurt van Zottegem woont, is welkom in onze familiale, studentikoze en plezante club. Inschrijven kan binnen een paar maand, tot en met begin oktober, wanneer onze offici ële doop plaatsvindt.”

Daarnaast werden ook Xander De Corte, Niels Detaeye, Yanni Van de Velde, Tim De Buyst, Maarten De Henau, Kimberly Vermeulen, Laure Dubois, Lennert Vanhove, Tycho Van Hemelryck, Illya Kuys, Nas De Spiegeleer, Davy Vercamer, Arthur Van Melckebeke en Emiel De Vleesschouwer verkozen tot het omvatrijke bestuur.